Salt

Més de 3.000 persones es manifesten per la pau a Salt i demanen penes més dures per als reincidents

Més de 3.000 persones han participat aquest dissabte al migdia en la manifestació per la convivència i el civisme convocada per les entitats de Salt. Passades les 12 del migdia la marxa ha sortit de la plaça dels Peixos, on s'havien anat congregant tots els veïns. En un manifest, subscrit per més de dues-centes entitats del municipi, se sol·licita al consistori i a la Generalitat "que facin bé el seu treball" i "amb autèntica vocació".

Actualitzat
La manifestació ha transcorregut sense incidents remarcables i ha arribat, aproximadament a la una del migdia, a la plaça de l'Ajuntament.

El lema de la manifestació, "Volem viure a Salt en pau i bé", ha estat subscrit per 200 entitats del municipi, entre les quals es troben organitzacions islàmiques i associacions d'immigrants.

La jutge de pau, Maria Carbó, ha llegit un manifest en què s'exigeix a les administracions que treballin perquè la convivència a la ciutat se sustenti en tres pilars: la seguretat, la salut i l'educació. Els manifestants han aplaudit especialment el moment en què s'ha demanat una modificació de la legislació per augmentar les penes als delinqüents multireincidents.

Concretament, la societat civil de Salt ha exigit a les administracions solucions a favor de la convivència i que es revisi la llei per castigar més durament la multireincidència, per aconseguir així poder "viure en pau i bé" i deixar enrere els altercats soferts durant els últims dies.

La marxa és la resposta dels saltencs als incidents que s'han viscut aquesta última setmana, arran de la mort d'un noi magrebí després de caure per un celobert quan el perseguia la policia.

Últims incidents

Aquesta matinada, la policia ha detingut tres menors acusats de cremar tres vehicles als carrers del municipi i ara s'investiga si tenen alguna relació amb els incidents del passat cap de setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut