Barcelona

Més de 200 cares conegudes avalen les consultes sobre la independència

Més de 200 persones conegudes catalanes han donat suport públicament a les consultes sobre la independència que hi ha convocades a Catalunya. Entre els que han avalat els referèndums hi ha els actors Sergi López, Toni Albà i Joel Joan; les actrius Emma Vilarasau i Carme Sansa; el xef Santi Santamaria; l'exdirigent d'Unió de Pagesos Pep Riera; els escriptors Jordi Vila-Abadal, Jordi Coca i Patrícia Gabancho, i professors universitaris com Antoni Badia i Margarit o Joan Solà, entre d'altres. En el manifest que han subscrit asseguren que "ha arribat el moment que els catalans decidim el nostre futur" i de plantejar "si volem ser una nació sobirana plenament reconeguda en el context internacional".

Actualitzat
Els intel·lectuals i famosos que s'han mobilitzat per donar suport als referèndums en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya han defensat el dret de preguntar a la ciutadania sobre el futur del país a les consultes convocades el 13 de desembre en 160 municipis i també els dies 28 de febrer i 25 d'abril del 2010.

A banda dels ja esmentats, hi han anat Montserrat Carulla, Carles Canut, Matthew Tree, Víctor Alexandre, Isabel-Clara Simó, Josep Miquel Servià, Sebastià Alzamora, Jordi Cabré, Francesc Ribera ("Titot"), Núria Feliu, Toni Xuclà i Josep Maria Terricabres entre molts altres.

En nom de la coordinadora que organitza les consultes, el diputat d'ERC Uriel Bertran ha destacat que els referèndums "estan aglutinant sectors molt diversos de la societat catalana, i no només no divideix els sobiranistes, sinó que els uneix en un objectiu compartit, que és que el poble català comenci a exercir el dret a decidir sobre el seu propi futur".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut