Passatgers afectats per l'avaria de trens a l'estació de l'Aldea-Amposta (Joanna Pardos)
Passatgers afectats per l'avaria de trens a l'estació de l'Aldea-Amposta (Joanna Pardos)

Trens aturats fins a la matinada entre l'Ametlla i Cambrils i 2.500 passatgers afectats

Una incidència a la catenària de la línia entre Vandellòs i Cambrils ha mantingut interromput el servei de trens durant 9 hores

RedaccióActualitzat

Després de 9 hores, aquesta matinada s'ha reobert el tram de via de l'R16 entre Vandellòs i Cambrils, on ahir es va interrompre la circulació de trens per una avaria a la catenària que ha deixat la línia sense subministrament elèctric. S'hi han vist afectades 2.500 persones, que denuncien l'espera, la manca d'informació i, en molts casos, que no els hagin ofert alternatives de transport.

Prop de les dues de la matinada, la companyia ha restablert la circulació de trens entre Vandellòs i Cambrils. La incidència, que havia començat a tres quarts de cinc de la tarda de dissabte, ha afectat una vintena de trens de Rodalies, llarga i mitjana distància i uns 2.500 passatgers, segons dades de Renfe.

Els usuaris de la línia es queixen per l'espera i la manca d'informació. La companyia s'ha disculpat i assegura que avui, diumenge, el servei es prestarà amb normalitat.

L'avaria era a la catenària entre Vandellòs i Cambrils. S'han habilitat tres autobusos llançadora entre Cambrils i l'Ametlla.

També han quedat afectats 6 trens regionals, tres que sortien de Barcelona i tres que sortien de Tortosa. S'ha habilitat sis autobusos per fer el servei entre l'Aldea i Tarragona.

Els trens de llarg recorregut no han tingut més sort i hi ha quatre trens que no han sortit d'origen: dos s'han quedat a Barcelona i dos ho han fet a València. També hi ha trens de llarg recorregut parats a les estacions de Vinaròs, Montroig, l'Aldea i Tarragona.

No hi ha hagut passatgers atrapats dins dels trens. La majoria s'esperaven a les estacions que se solucionés la incidència.

 

 

Adif confiava a restablir la circulació cap a mitjanit, però finalment ho ha pogut fer dues hores més tard. Amb tot, la circulació de trens no es normalitzarà fins aquest diumenge al matí, tal com indica Renfe.

Protecció Civil manté activades les alertes de vent i fort onatge a Catalunya, especialment a la província de Barcelona, que, des d'aquest divendres, i en dos dies, han obligat els Bombers a fer 187 actuacions.


Rescat a la Selva

Entre les actuacions dels bombers, la més destacada és un rescat aquest divendres a Lloret de Mar (Selva), on un home havia caigut a les roques, a la platja de Santa Cristina, quan feia fotografies de l'onatge.

El rescat s'ha complicat per la mala mar, i els bombers l'han hagut de treure amb helicòpter per la dificultat d'accedir-hi en barca o a peu. L'home té ferides a les cames i als braços.


A tota la costa catalana hi ha activats avisos per mala mar, amb onades de més de dos metres i mig. El perill és alt en municipis de la costa central i la Costa Daurada, i és extrem al Baix Ebre i el Montsià.

La prealerta per vent continua activada, davant la previsió que el vent de gregal, que ha assolit ratxes de més de 90 quilòmetres per hora, continuarà bufant amb força fins diumenge.

Protecció Civil ha informat que es manté també l'alerta del Pla Inuncat per l'estat del mar, que es preveu que segueixi alterat demà, diumenge, i dilluns.

 

Els Bombers han atès des d'aquest divendres 187 serveis relacionats amb el vent a tot Catalunya, 18 entre les 11.00 i les 13.00 d'avui, dissabte, tot i que cap ha revestit gravetat. La major part dels serveis estan relacionats amb arbres caiguts i objectes arrossegats pel vent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut