Barcelona

Més de 16.000 equatorians voten des de Catalunya en la segona volta de les presidencials

Del total dels 66.000 equatorians que hi ha a Catalunya, uns 17.000 tenen dret a vot i podien exercir-lo avui en la segona volta a les eleccions presidencials. De fet, fins a primera hora de la tarda ja ho havien fet unes 6.000 persones, encara que en aquesta ocasió no s'han format grans cues, com va passar en la primera volta. Aleshores l'obligatorietat del vot va ser un dels motius de l'aglomeració de gent i, ara, el consolat els ha informat que per als que resideixen fora de l'Equador el vot no és obligatori. En aquella primera volta, els equatorians residents a Catalunya van donar la victòria al candidat de dretes, Álvaro Noboa.

Actualitzat

A banda del fet que el vot és opcional, el consolat de l'Equador ha pres altres mesures per evitar que es formessin cues. Per exemple, s'han instal·lat les meses electorals al costat de les parets, amb l'objectiu que els números identificatius de cada taula siguin més visibles i es deixi més espai lliure al centre del recinte per facilitar l'entrada i sortida de votants.

Al mateix temps, una quinzena de guàrdies de seguretat han vetllat per evitar aglomeracions de gent a l'interior del pavelló i ajudar que els ciutadans abandonin el recinte quan hagin exercit el seu dret a vot.

En aquests comicis només poden votar aquells equatorians que estiguin empadronats a Catalunya, que s'hagin inscrit prèviament en el padró electoral i que tinguin el passaport en vigor.

En l'anterior volta, el 15 d'octubre, l'Associació d'Immigrants Equatorians a Catalunya va denunciar que centenars de persones no van poder dipositar el seu sufragi, malgrat haver-se desplaçat fins a Barcelona, ja que no es va informar correctament sobre la necessitat d'inscriure's en aquest registre electoral abans d'anar a votar.

Anar al contingut