Madrid

Més de 134.400 dones van ser víctimes de violència masclista el 2016

RedaccióActualitzat

Els casos de violència masclista van augmentar el 2016, però també hi va haver més denúncies i més condemnes. 

Són conclusions d'un informe de l'Observatori Contra la Violència Domèstica i de Gènere que aquest divendres ha fet públic el Consell General del Poder Judicial.

Segons aquest òrgan, el 2016 hi va haver 142.893 denúncies. És un increment del 10,6% respecte al 2015 i la xifra més alta de l'última dècada.

Les dones víctimes de violència masclista en les denúncies rebudes van ser 134.462, cosa que suposa un augment del 8,7% respecte a l'any anterior. D'aquestes, gairebé una tercera part eren estrangeres.

També han augmentat les condemnes als maltractadors i l'adopció de mesures de protecció per a les dones i els menors.

El 2016, l'home ha acabat condemnat en el 66% dels processos judicials per violència masclista, fet que suposa un 4% més que l'any anterior.

També es van ordenar més mesures de protecció a les dones i els seus fills, com ara ordres d'allunyament o prohibicions de comunicació del maltractador. En el moment en què es va dictar l'ordre d'allunyament, la meitat de les víctimes convivien amb el maltractador.

A Catalunya, l'any 2016, hi va haver 18.606 dones víctimes de la violència de gènere.

La presidenta de l'Observatori, Ángeles Carmona, lamenta que augmenti el nombre de víctimes de violència masclista i afirma que li preocupa que, en molts casos, la família i els amics no acompanyin la dona en aquest procés tan dur.

 

 

 

Anar al contingut