Més de 12.000 boy scouts dels EUA haurien patit abusos de monitors des dels anys 40
Boy Scouts dels Estats Units a la "cerimònia de la bandera" als EUA (Wikimedia Comons)

Més de 12.000 boy scouts dels EUA haurien patit abusos de monitors des dels anys 40

Segons la investigació d'uns advocats, hi hauria 7.800 abusadors vinculats amb l'organització

RedaccióActualitzat

Des dels anys 40, els Boy Scouts dels Estats Units haurien tingut 7.819 abusadors infantils a les seves files, que haurien abusat de més de 12.000 menors. La xifra ve de la investigació que s'ha fet durant cinc anys, impulsada per la mateixa organització, dels "arxius de la perversió", una col·lecció de documents on els scouts han anat apuntant tots els casos de pederàstia des dels anys quaranta i fins ara.

Els "arxius de la perversió" es van fer públics el 2012 i actualment es troben online, però el seu escrutini detallat revela que les víctimes són més de les que s'havien apuntat en un primer moment. La revelació no l'ha fet l'organització, sinó que ha estat gràcies a una roda de premsa feta per Jeff Anderson, un advocat especialitzat en la defensa de les víctimes d'abusos sexuals.

Hi ha 12.254 víctimes d'abusos sexuals en els arxius de la perversió. Aquesta és una xifra nova i ha estat revelada gràcies al nou testimoni. Ara que sabem això i com que la llei de les víctimes sexuals s'acaba d'aprovar a Nova York, volem donar veu a les víctimes

La investigació dels "arxius de la perversió" encarregada per Boys Scouts d'Amèrica, la va liderar Janet Warren, professora de la Universitat de Virginia i la va fer pública quan declarava com a testimoni en un altre judici sobre abusos a menors en una companyia de teatre infantil de Minneapolis. Jeff Anderson era l'advocat de l'acusació en aquest judici, i ara utilitza aquesta informació.

 

L'advocat Jeff Anderson a la roda de premsa

Els abusos sexuals, sense prescripció a Nova York

Una nova llei aprovada a l'estat de Nova York permetrà a les víctimes d'abusos sexuals denunciar durant tot un any als seus agressors sense que prescrigui el delicte. El bufet de Joe Anderson ha publicat el nom dels 130 presumptes abusadors de l'estat de Nova York esperant que les víctimes aprofitin aquesta oportunitat.

Segons Jeff Anderson:

El més alarmant d'això no són les xifres, que també ho són, si no el fet que els Boy Scout d'Amèrica mai fessin públics aquestes dades. Potser treien de l'organització les persones dels arxius de la perversió, però mai van avisar a la comunitat que el mestre, el capellà o l'electricista que havien descobert, fos un abusador. Això és el que realment ens alarma.

 

Poc després de la seva fundació als anys 20 del segle XX, els Boy Scouts d'Amèrica, van crear un arxiu on s'apuntaven els líders adults i voluntaris que havien estat acusats d'actituds impròpies. Aquest arxiu se'l va anomenar "bandera vermella" primer i "arxiu confidencial" després. La idea era mantenir una base de dades amb els que no podien ser reclutats com a voluntaris. Dins d'aquest arxiu hi ha sis categories diferents: "moral, financera, de lideratge, perversió, robatori i criminal". La part de la perversió era la més nombrosa i és la que al 2012 es va fer pública.

Els boy scouts diuen que tots i cada un dels abusadors han estat reportats a les autoritats. També diuen que han posat a disposició de les possibles noves víctimes un número de telèfon gratuït per a fer les denúncies i "consell il·limitat" per a les víctimes.

ARXIVAT A:
MenorsPederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut