Carrers completament negats per les inundacions de l'agost al Pakistan
Carrers completament negats per les inundacions de l'agost al Pakistan (Europa Press)

Més de 1.000 morts per les inundacions al Pakistan, que demana ajuda internacional

Les fortes pluges monsòniques també afecten l'Afganistan, on hi ha hagut 200 morts, i el govern talibà també reclama ajuda

RedaccióActualitzat

Les inundacions provocades per les pluges monsòniques ja han provocat la mort de més de 1.000 persones al Pakistan des de mitjans de juny, 119 en les últimes hores. El país continua en alerta pel monsó i pel risc de desbordament de diversos rius.

Després d'una setmana de pluja ininterrompuda, que ha deixat un paisatge devastat, milions de persones han quedat afectades per les pluges torrencials. Les autoritats calculen que la xifra arriba als 33 milions --1 de cada 7 pakistanesos-- i prop d'un milió d'habitatges han quedat destruïts o greument danyats.

Barris sencers han quedat devastats per les inundacions
Barris sencers han quedat devastats per les inundacions (Efe/Jamal Taraqai)

Divendres, el govern va declarar l'estat d'emergència i va mobilitzar l'exèrcit per fer front a aquest episodi de pluges, que les autoritats atribueixen a la crisi climàtica. Els climatòlegs ja van fer el crit d'alarma quan es va arribar al sisè cicle de pluges monsòniques, un fet gens habitual. L'episodi d'aquests dies ja és el vuitè d'aquest any, el doble del previst. El Pakistan ocupa la vuitena posició entre els països més amenaçats pels fenòmens meteorològics extrems, segons un estudi de l'ONG Germanwatch.

Les inundacions arriben en el pitjor moment per al Pakistan, amb una economia que s'enfonsa i enmig d'una profunda crisi política des que el primer ministre, Imran Khan, va ser destituït a l'abril.
 

Les pluges també afecten l'Afganistan

A l'Afganistan, gairebé 200 persones han mort aquest mes a causa de les inundacions, i el govern talibà ha demanat ajuda a la comunitat internacional. El país ja ha patit aquest any una greu sequera i un terratrèmol de magnitud 6,1, que va deixar un miler de morts.

Les pluges han provocat la mort de milers de caps de bestiar i la destrucció de conreus, i preocupa la manca d'aliments per als pròxims mesos, els més freds de l'any, enmig de la crisi econòmica que viu el país.

ARXIVAT A:
AfganistanPakistanCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut