Més de 100 detinguts en l'operació més important de l'any contra el tràfic de marihuana

S'han fet 51 registres a Tarragona, Barcelona, Girona i Castelló, i s'ha confiscat una tona de marihuana processada i unes 25.000 plantes

RedaccióActualitzat

Important cop contra la màfia albanesa i el tràfic de droga. Una macrooperació de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, en col·laboració amb les policies alemanya i albanesa, ha acabat amb un total de 107 persones detingudes en l'operació més important de l'any contra el tràfic de marihuana.

Amb aquesta macrooperació s'ha desarticulat una xarxa criminal internacional dedicada al tràfic de drogues d'origen albanès, una de les organitzacions més potents que operava ara a Europa.


Durant els 51 registres realitzats a Tarragona, Barcelona, Girona i Castelló s'han confiscat una tona de marihuana processada i unes 25.000 plantes.

La investigació es va iniciar el juliol del 2020 quan es va descobrir una plantació de marihuana en desús en una nau a la demarcació de Reus. Després de més d'un any d'investigació, només entre els dies 13 i 15 de juliol es van detenir 78 persones com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

De moment, una vintena de les persones detingudes han ingressat a presó

Conreaven la droga a Catalunya i la venien arreu d'Europa, sobretot a Alemanya, on quintuplicava el preu. La xarxa estava formada per treballadors del sector immobiliari i elèctric entre d'altres que, prèvia comissió, ajudaven l'organització a establir-se i els dotaven de la logística i la infraestructura necessàries per al cultiu de la droga.

Ramon Chacón, l'intendent dels Mossos, remarca que la trama criminal ara no es pot refer:

"Aquesta droga que es fabricava aquí a quilos, arribava a Alemanya, que feia de hub cap a altres països d'Europa. S'ha desarticulat aquest hub i l'origen i ara no hi ha sistema perquè tornin a operar. No hi ha contactes ni res, s'ha desarticulat tot. Aquest grup ho té molt complicat per tornar a operar."

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'EsquadraPolicia NacionalMarihuana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut