Basílica de Montserrat

Més de 1.600 persones omplen la basílica de Montserrat en la benedicció del nou orgue

La basílica de Montserrat ha viscut aquest dissabte a la tarda la cerimònia de benedicció del nou orgue. El pare abat Josep Maria Soler ha presidit l'acte i ha estat seguit per més de 1.600 persones.

Actualitzat
La cerimònia de benedicció ha començat amb el Cant de les Vespres de la Festa de Sant Benet i, després d'una breu homilia de l'abat, s'ha procedit al ritus de benedicció. L'acte s'ha obert amb unes invocacions en les quals s'ha lloat la Santíssima Trinitat, la Mare de Déu i sant Benet.

El nou orgue, que ha estat construït de manera totalment artesanal, és el fruit de més de 22.000 hores de treball. Aquest instrument compta amb quatre teclats manuals i un de pedal. Els 4.242 tubs s'agrupen en diferents famílies anomenades registres que l'organista pot fer servir per fer combinacions. L'orgue de Montserrat en té 63, cosa que permet interpretar una gran varietat de repertori.

Aproximadament 4.000 persones i institucions han finançat la construcció d'aquest orgue, que ha tingut un cost d'uns 1,5 milions d'euros, 800.000 dels quals han estat aportats per l'Obra Social de Caixa Penedès.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut