El manifest a favor del "sí" dels universitaris
El manifest a favor del "sí" dels universitaris
Barcelona

Uns 1.800 professors i investigadors firmen un manifest a favor del "sí" l'1-O

Aquest dilluns al matí la pàgina web del manifest ha estat unes hores bloquejada per un "atac massiu de registres falsos"

RedaccióActualitzat

Uns 1.800 professors, investigadors, tècnics i administratius, gestors d'universitats i de centres de recerca firmen un manifest de suport al referèndum de l'1 d'octubre i expressen la seva voluntat de votar "sí". Afirmen que els il·lusiona la possibilitat de participar en la construcció d'un nou estat que els permeti desenvolupar més satisfactòriament les seves potencialitats individuals i col·lectives.

L'alternativa, diuen, "és continuar subordinant la nostra vida a l'arbitrarietat d'un estat que ens és majoritàriament hostil". Els firmants manifesten que volen contribuir a fer que l'educació i la ciència "siguin fonamentals en la construcció del nou país":

"Volem que Catalunya se situï al costat de les nacions més avançades científicament i tecnològica, les quals, amb el seu esforç, contribueixen a fer del món -de tot el món- un lloc millor per a viure."

I conclouen:

"Demanem als nostres conciutadans que, per tal de construir un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills, ignorin les amenaces d'aquells que tenen com a únic argument l'ús irracional de la força, i el dia 1 d'octubre votin 'sí' perquè Catalunya esdevingui una república independent."

Bloquejada per un "atac massiu"

Aquest dilluns al matí els responsables de la pàgina web d'aquest manifest l'han bloquejada. El motiu, segons han explicat ells mateixos, ha estat un "atac massiu de registres falsos", i per això han deixat d'acceptar noves adhesions durant unes hores.

Cap a les 10 del matí l'han tornada a activar, però poca estona després s'ha tornat a bloquejar l'accés. Aquesta interrupció ha durat poc i s'ha tornat a obrir, però només per poder llegir el manifest, no per afegir-hi signatures ni consultar la llista de signants. Els responsables han anunciat que en els pròxims dies es farà una presentació pública del manifest.

Universitaris i científics de tot el món

Entre els firmants hi ha hi ha Elisenda Paluzie, degana de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona; Salvador Cardús, sociòleg, periodista, escriptor, i doctor en Ciències Econòmiques, o Àngel Castiñeira, doctor i llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, director i professor titular del Departament de Ciències Socials d'ESADE.

La majoria són de centres de recerca catalans, però també n'hi ha de la resta de l'Estat i del món: Suïssa, el Regne Unit, Bèlgica, França, Mèxic i els Estats Units, entre d'altres.

 

Anar al contingut