Barcelona

Més càrregues policials i entrades a col·legis electorals a la tarda del referèndum

Tot plegat en una jornada en què els agents també han requisat urnes i paperetes i han tancat col·legis

RedaccióActualitzat

Continua aquesta tarda la violència indiscriminada de la policia espanyola contra la població que vol exercir el dret a vot en una jornada en què els agents han requisat urnes i paperetes, han tancat més de 300 col·legis electorals i durant moltes hores hi ha hagut talls d'internet i del sistema.

Davant tot plegat, diversos municipis de Catalunya han blindat els col·legis electorals per dificultar l'accés de la Guàrdia Civil, mentre centenars de persones s'han concentrat davant els punts de votació per resistir pacíficament i defensar les urnes fins a l'últim moment. En la mateixa línia, alguns col·legis electorals ja han avançat el recompte.

La Policia Nacional ha carregat amb gasos lacrimògens i porres contra veïns d'Aiguaviva que feien una fideuà i ha provocat una desena de ferits. Entre els ferits, l'exrector de la Universitat de Girona Josep Maria Nadal.

A Girona han tancat tots els col·legis i s'unifiquen esforços al pavelló de Palau, a l'escola El Pla i Pavelló de Santa Eugènia.

Agents de la Guàrdia Civil també han carregat a Ponts contra gent que tenia les mans alçades.

 

A Barcelona, després d'un matí de càrregues policials a molts punts de votació, una de les més matineres a l'Institut Ramon Llull, la pressió policial ha continuat. Entre els llocs, el CEIP Víctor Català i l'Escola Mare Nostrum:

 

 

 

A Fonollosa, un poble d'uns 200 habitants al Bages, cap a quarts de dues del migdia hi han arribat uns 70 antiavalots que han carregat contra tota la gent que era al davant de l'ajuntament a punt de votar. Diverses persones han quedat ferides, entre elles un avi que està hospitalitzat amb el canell trencat. Així ho ha explicat l'alcalde, Eloi Hernández.

També al Bages, s'han emportat urnes:

 

A Sant Iscle, al Maresme, també s'hi han acostat els Mossos:

Un centenar d'agents antiavalots i prop d'una vintena de furgons policials han anat fins a l'IES Tarragona al migdia. La policia espanyola ha tancat l'accés al col·legi durant prop d'una hora i s'han endut un parell d'urnes, dins de bosses de la brossa, de les dues úniques meses constituïdes en aquest institut de Secundària.

Quan la policia ha sortit s'han registrat càrregues policials, que han provocat diversos ferits lleus per cops. La cèntrica plaça Imperial Tarraco s'ha omplert d'agents antiavalots, amb casc, escut i porres, que, en filera, es protegien de la multitud concentrada a la zona, pressionant-los perquè marxessin amb crits de "votarem" i "fora les forces d'ocupació".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut