Més agressions al col·lectiu LGTBI, però només sis sancions en tres anys

RedaccióActualitzat

Augmenten les agressions que reben les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergènere (LGTBI), segons denuncia l'Observatori contra l'Homofòbia.

L'any passat es van registrar més d'un centenar d'atacs de discriminació, un 32% més que el 2016. Gairebé la meitat són agressions físiques i verbals. És la xifra més elevada des que es va aprovar la llei contra l'homofòbia, el 2014. Des d'aleshores, només s'han posat 6 sancions.

Els homes gais i també els bisexuals són els que més insults i violència reben per l'orientació sexual. Unes agressions que l'any passat van anar en augment, segons l'últim estudi de l'Observatori contra l'Homofòbia. De la desena dels casos amb lesions greus que van derivar en un procés penal només es van identificar dos agressors.

 

 

Cinc sancions el 2017

Entre els casos més sonats d'atacs homòfobs hi ha el del bisbe de Solsona, que va relacionar l'homosexualitat amb l'absència de la figura paterna. Un cas que va quedar arxivat després que el bisbe va demanar disculpes.

El que sí que va acabar en multa va ser l'autocar dels ultracatòlics Hazte Oír, que difonia missatges contra els transgèneres, i el del professor de Lleida que va dir que ser homosexual era antinatural.

Amb 5 multes en total, el 2017 va ser l'any amb més sancions des que el 2014 es va posar en marxa la llei contra l'homofòbia.

 

 

Sense denúncies

Més d'una quarta part de les víctimes no denuncien perquè creuen que fer-ho no arribarà enlloc. Per això, l'observatori reclama que es facilitin els tràmits.

"Que les persones denunciïn la violència que han rebut, i aquesta denúncia ha de poder anar a qualsevol comissaria i que els mossos puguin portar el cas en un organisme potent d'àmbit català que faci tota la instrucció per a una bona resolució"

Des de l'Observatori, es reclama la reactivació del grup de treball amb els Mossos d'Esquadra per donar una atenció íntegra i adequada a les víctimes.

"S'haurien de poder tenir tots els instruments adequats perquè hi hagués una investigació, perquè es poguessin identificar els agressors i hi hagués un judici"

La taula de treball que tenien amb els Mossos d'Esquadra va quedar suspesa amb l'aplicació del 155.

 

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut