La cancellera alemanya, Angela Merkel (Foto: Reuters)
La cancellera alemanya, Angela Merkel (Foto: Reuters)
Alemanya

Merkel vol unificar la jubilació i els dies de vacances entre els països de l'eurozona

La cancellera alemanya, Angela Merkel, creu que caldria harmonitzar l'edat de jubilació i la durada de les vacances entre els països de l'eurozona. En un acte del seu partit, la CDU, Merkel ha afirmat que Alemanya continuarà ajudant els altres països europeus amb problemes, però només si s'hi esforcen. En aquest sentit, ha afirmat que és important que, en països com Espanya, Grècia o Portugal, els treballadors no es puguin jubilar abans que a Alemanya. Merkel també considera que no pot haver-hi una moneda comuna i que, en canvi, alguns països tinguin moltes vacances i d'altres, molt poques. El govern alemany ha acordat elevar gradualment l'edat de jubilació fins als 67 anys. Pel que fa a les vacances, el mínim per als empleats alemanys és de 20 dies laborables per any.

Actualitzat
"No podem tenir una única moneda, i uns ciutadans que rebin moltes vacances, i d'altres que en tinguin poques. Ara és moment d'uniformitzar aquestes diferències", ha manifestat Angela Merkel en una reunió de la CDU a Meschede, a Renània del Nord-Westfàlia, en què, just després d'atorgar els paquets d'ajuda econòmica a Grècia, Irlanda i Portugal, la cancellera s'ha mostrat partidària d'uniformitzar les edats de jubilació i les vacances a tots els països de la Unió Europea. En aquest sentit, Merkel ha sentenciat: "És important que en països com Grècia, Espanya i Portugal, els treballadors no es puguin retirar abans que a Alemanya". I és que la cancellera considera que hi ha massa diferències entre els països membres de la Unió Europea.

Davant la necessitat de rescatar els socis de l'euro amb problemes de deute, Merkel creu que caldria imposar-los normes més estrictes i, en la mateixa línia, ha destacat que si s'igualessin els dies de vacances ajudaria a reduir el volum de deute.

"És clar que apostem per l'euro i, naturalment, no volem que fracassi", ha manifestat Merkel. Tanmateix, ha alertat: "Alemanya només ajuda si els altres s'hi esforcen".

Després de difícils negociacions amb els sindicats, l'edat de jubilació a Alemanya va passar dels 65 als 67 anys, mentre que la mitjana europea encara està per sota dels 62. La setmana passada, el govern danès ja va fer un pas en aquesta direcció, declarant que augmentaria l'edat per poder rebre la pensió fins a 67 anys, de cara al 2022.

Les vacances que marca la llei alemanya són de 20 dies per any treballat, mentre que a l'estat espanyol en són 22.


Anar al contingut