Alemanya

Merkel té nou successor a la CDU: Armin Laschet, una aposta per la continuïtat

El nou president de la CDU és el primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia, considerat un polític centrista que ha guanyat punts amb la gestió de la pandèmia

RedaccióActualitzat

Armin Laschet és a partir d'avui el nou president de la CDU i, per tant, el successor d'Angela Merkel al capdavant del partit conservador alemany.

És primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia i podria convertir-se en el successor d'Angela Merkel com a canceller d'Alemanya si acaba sent el candidat a les eleccions federals.

La seva elecció trenca una fase de 20 anys de lideratge femení al capdavant del partit des que Merkel va posicionar-se l'any 2000 i després que el 2018 Annegret Kramp-Karrenbauer rellevés la cancellera alemanya com a presidenta de la CDU. AKK, però, va tirar la tovallola per falta de lideratge.

Armin Laschet amb la presidenta sortint de la CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer
Armin Laschet amb qui ha estat presidenta de la CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (Reuters/Hannibal Hanschke)

Laschet, considerat un centrista dins de la Unió Cristianodemòcrata d'Alemanya, s'ha imposat a Friedrich Merz en segona volta per 55 vots, en una votació ajustada en què 521 delegats de la CDU li han fet costat.

Té 59 anys i se'l considera un polític continuista respecte a l'administració de la cancellera Merkel.

"Hi ha moltes persones a qui en primer lloc els agrada Angela Merkel i, en tot cas, després la CDU. La imatge de la cancellera federal tant aquí com internacionalment es resumeix en una paraula: confiança", ha dit Laschet

El polític alemany ha guanyat punts durant la gestió de la pandèmia des del land més poblat d'Alemanya, amb setze milions de ciutadans.

També li juga a favor la lluita contra la presència d'extremistes i neonazis dins els cossos policials.

En aquest sentit, ha aprofitat per recordar unes paraules del seu pare, un miner de la conca del Ruhr.

"Sempre em va dir: quan ets a la mina és igual d'on és el teu company, quina és la seva religió, l'origen o quin aspecte té. El que és determinant és si te'n pots refiar."

Armin Laschet i Angela Merkel se saluden amb el colze
Armin Laschet i Angela Merkel se saluden amb el colze (Federico Gambarini/Reuters)

Laschet haurà d'esperar a saber si Markus Söder, primer ministre de Baviera i un dels polítics més ben valorats a tot el país, es vol presentar com a candidat de l'aliança CDU/CSU a les eleccions federals del setembre.

ARXIVAT A:
Angela MerkelAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut