Merkel suplica que es compleixin les mesures perquè no sigui "l'últim Nadal amb els avis"
La cancellera alemanya diu que cal reduir els contactes socials (Reuters / Hannibal Hanschke)

"Que no sigui l'últim Nadal amb els avis": Merkel s'emociona demanant que es compleixin les mesures

Visiblement emocionada, la cancellera alemanya defensa que cal endurir les restriccions contra la Covid i alerta que la xifra rècord de 590 morts en un dia "no és acceptable"

RedaccióActualitzat

Emotiva intervenció de la cancellera alemanya, Angela Merkel, al Bundestag, el Parlament alemany, on ha demanat un enduriment de les mesures contra el coronavirus i la reducció dels contactes socials.

La compareixença de Merkel ha tingut lloc durant el debat dels pressupostos, que ha defensat com a necessaris per a fer front a "desafiaments als quals Alemanya no s'havia hagut d'enfrontar mai".

A més, ha coincidit amb el dia que s'ha declarat una xifra rècord de morts diàries a Alemanya a causa de la pandèmia: 590 defuncions, cent més que l'anterior xifra més alta, assolida dimecres passat, de 487 víctimes mortals.

En un to emocionat poc habitual en ella, Merkel ha dit que aquestes morts són inacceptables.

"Encara que sigui dur -i sé que s'ha posat molt d'amor per obrir parades de vi calent i de gofres-, això no és compatible amb l'acord de només vendre menjar per emportar."

"Em sap greu, realment em sap greu de tot cor, però quan el preu que hem de pagar per aquests petits plaers és la mort de 590 persones en un dia, això no és acceptable. I hem de restringir-ho."

 

Merkel també ha demanat als líders regionals que facin cas als científics, que, ha dit, "gairebé ens supliquen que reduïm els contactes durant una setmana abans de veure els avis i altres persones grans per Nadal".

En aquest sentit, ha afegit que "la conclusió és prou senzilla" i és que "el nombre de contactes és massa alt, la reducció de contactes que hem assolit no és suficient". Per això, ha alertat, cal protegir els més vulnerables: 

"No pot ser que ara, abans de Nadal, tinguem molts contactes i a continuació sigui l'últim Nadal amb els avis perquè hem perdut l'oportunitat de fer-hi alguna cosa". 


A més, ha defensat que aquest hivern encara caldrà viure amb les restriccions contra la pandèmia, perquè encara no hi haurà prou població immunitzada amb les vacunes.

 

La cancellera alemanya alerta que caldrà passar l'hivern, encara, amb restriccions (Reuters / Hannibal Hanschke)


Alemanya ha estat confinada parcialment durant sis setmanes, amb els bars i restaurants tancats, i les escoles i botigues obertes. Això ha permès frenar l'expansió del coronavirus, però hi continua havent molts contagis i morts.

Coincidint amb les declaracions de Merkel i la xifra rècord de morts per Covid-19, el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, ha defensat l'enduriment de les mesures en les regions amb més de 200 casos per cada 100.000 habitants.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaAlemanyaAngela Merkel
Anar al contingut