Merkel conversa, aquest dimecres, amb el ministre de l'Interior, Horst Seehofer (Reuters)
Merkel conversa, aquest dimecres, amb el ministre de l'Interior, Horst Seehofer (Reuters)
Berlín

Merkel remarca que l'islam i els musulmans "ja són part d'Alemanya"

La cancellera contradiu així unes declaracions recents del ministre de l'Interior i encén el partit opositor xenòfob Alternativa per Alemanya

RedaccióActualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, afirma que l'islam també forma part d'Alemanya perquè hi ha 4,5 milions de musulmans al país. Merkel s'ha referit així a la controvertida afirmació del seu ministre de l'Interior, Horst Seehofer, i ho ha fet en el seu primer discurs de la quarta legislatura, davant del Bundestag.

Seehofer, que forma part de la bàvara Unió Socialcristiana, va assegurar en la seva primera entrevista com a ministre que "l'islam no pertany a Alemanya". La cancellera no hi està d'acord i, en el discurs d'aquest dimecres, ha dit que "ells [els musulmans] i la seva religió són ja una part del nostre país", tot i que a Alemanya hi ha majoria cristiana. 

"La majoria rebutgen el radicalisme i practiquen la seva religió de manera pacífica i d'acord amb la Constitució"

Segons Merkel, la violència, la xenofòbia, el racisme i l'antisemitisme "no tenen lloc" a Alemanya, i la llibertat religiosa és un fonament clau del país. 

 

 

Una part important de la intervenció d'Angela Merkel s'ha basat en la crisi dels refugiats. Ha reconegut que el problema es va ignorar durant massa temps i que es va reaccionar massa tard. Ha parlat dels bombardejos sobre civils a Síria i ha repartit crítiques entre Turquia i Rússia per haver-hi contribuït:

"Justament aquests dies estem vivint l'horror a través dels bombardejos a l'est de Ghouta. Condemnem el règim d'Al-Assad per aquests atacs aeris, per exemple, sobre una escola, amb la màxima contundència, però també Rússia per mirar-s'ho"

El principal partit de l'oposició al Bundestag, l'ultranacionalista Alternativa per Alemanya, ha acusat Merkel d'oferir més oportunitats als refugiats que als mateixos alemanys, i també de dividir i destruir Europa amb la seva política migratòria.

 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaIslamofòbiaXenofòbiaIslamRacisme
Anar al contingut