Berlín

Merkel qualifica el Brexit de "cop de porta als processos d'integració europea" i el veu com un punt d'inflexió per a la UE

La cancellera alemanya es reunirà dilluns a Berlín amb François Hollande, Matteo Renzi i el president del Consell Europeu, Donald Tusk

RedaccióActualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat un dels líders europeus que més ha trigat a comparèixer per valorar la victòria del Brexit al Regne Unit. Merkel ha lamentat el resultat del referèndum que, ha dit, és "un cop de porta a Europa i als processos d'ìntegració europea" i constitueix "un punt d'inflexió per a Europa".

Merkel ha demanat calma, moderació i una actitud ferma per encarar les negociacions que aviat han de començar Brussel·les i Londres i ha dit que cada estat membre de la UE és i ha estat responsable de traslladar als seus ciutadans com la unió "pot millorar les seves vides". La cancellera ha recordat que, mentre durin les negociacions sobre el procés de sortida de la Unió, el Regne Unit continua sent membre de ple dret, amb tots els drets i obligacions que això comporta.

La cancellera alemanya ha dit que no s'han d'oblidar els valors que van contribuir a crear la Unió Europea i ha fet una referència al deute que té Europa amb la gent que busca refugi i fuig dels conflictes armats:

"Mai hem d'oblidar que la idea de la Unió Europea és la idea de la pau europea. Els pares de la UE van trobar una senda comuna per integrar les idees de pau que estan al cor de la UE. A Europa encara notem els efectes dels conflictes armats que han costat tantes vides i tanta gent se n'ha hagut d'anar del seu país."

En aquest sentit, Merkel ha assegurat que Alemanya té un interès especial a fer que la integració europea sigui possible. Dilluns es reunirà a Berlín amb el primer ministre francès, François Hollande; el primer ministre italià, Matteo Renzi, i el president del Consell Europeu, Donald Tusk.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut