Berlín

Merkel podria convocar eleccions anticipades si el seu candidat no surt elegit president de la república

Angela Merkel es podria veure forçada a convocar eleccions anticipades si perd una importantíssima votació. Es tracta de l'elecció del nou president del país, un càrrec protocol·lari però que pot servir per evidenciar la manca de suport que té la cancellera alemanya. El Parlament ha d'escollir entre el candidat d'Angela Merkel el democratacristià i premier de la Baixa Saxònia, Christian Wulff, i el candidat de l'oposició socialdemòcrata, l'independent Joachim Gauck, el primer investigador dels crims de la Stasi a l'antiga Alemanya comunista i molt popular a tot el país.

Actualitzat
Si aquest dimecres, en la votació secreta conjunta de les dues cambres del parlament no es respecta la disciplina de partit, el candidat d'Angela Merkel pot ser derrotat. L'oposició creu que això representaria la caiguda del govern.

Nou de cada deu alemanys es declaren decebuts pel govern de Merkel, a causa de la lentitud a prendre decisions durant la crisi financera. Els socis liberals de Merkel també han caigut en picat en les enquestes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut