Berlin

Merkel pateix uns forts tremolors en un acte oficial i ho justifica per la calor

Els tremolors han estat enregistrats en directe mentre la cancellera escoltava l'himne alemany al costat del president ucraïnès

RedaccióActualitzat

Preocupació per la salut de la cancellera Angela Merkel després que aquest dilluns hagi patit un episodi de forts tremolors davant les càmeres, quan escoltava l'himne nacional alemany al costat del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en visita d'estat.

 

Merkel durant els tremolors a l'acte oficial (Reuters)

 

A Berlín han arribat als 30 graus, una temperatura alta per a la ciutat. La mateixa cancellera ha justificat els tremolors com una deshidratació. Un cop ha acabat de sonar l'himne, Angela Merkel s'ha recuperat ràpidament i en la roda de premsa a la cancelleria ha hagut de donar explicacions:

 

"Estic bé, m'he begut almenys tres gots d'aigua, que sembla que em faltaven, ara em sento bé."

 

D'aquesta manera, la cancellera ha tret ferro de les especulacions que han provocat els visibles tremolors de cames i braços. Durant mig minut, Merkel s'ha subjectat les mans per intentar evitar-los i ha aconseguit aguantar fins el final de l'himne. Les imatges de la cancellera sota el sol, tremolant sense control i amb signes de debilitat física, han aixecat tot tipus de comentaris als mitjans alemanys i mundials.

 

Merkel dona explicacions, ja recuperada dels tremolors (Reuters)

 

Merkel, al final de la seva carrera política

El 17 de juliol Angela Merkel complirà 65 anys. Va arribar al poder al 2005 i va ser reelegida per a un quart mandat després de les eleccions generals del 2017. A l'octubre, després que el seu partit patís una sèrie de derrotes als comicis regionals, Merkel va anunciar que aquesta serà la seva última legislatura, que acabarà previsiblement al 2021. El relleu al capdavant del partit Unió Cristianodemòcrata CDU, que ha dirigit durant 18 anys, ha quedat en mans de l'anomenada AKK,  Annegret Kramp-Karrenbauer, lleial a la línia de Merkel però més conservadora.

 

Angela Markel amb el president ucraïnès, Zelenski (Reuters)

 

Tot i els rumors sobre una possible retirada inesperada, Merkel ha insistit que la seva intenció es esgotar el mandat i, després, retirar-se completament de la vida política. La successora de Merkel, però, és molt menys popular, i en els sondejos queda superada, en intenció de vot i valoració ciutadana, pels Verds. Al desgast del bloc de Merkel s'uneix l'esfondrament del seu soci de coalició, el partit Socialdemòcrata SPD.   

ARXIVAT A:
Angela MerkelAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut