Berlín

Merkel guanya Schulz en l'únic debat televisat de les eleccions a Alemanya

Quan falten tres setmanes per a les eleccions federals, els sondejos han considerat la cancellera més simpàtica, més creïble i amb més arguments que el seu rival socialdemòcrata

RedaccióActualitzat

La cancellera Angela Merkel s'ha imposat en gairebé tots els àmbits al seu rival socialdemòcrata Martin Schulz, segons les enquestes elaborades per la cadenes de televisió públiques.

El duel televisat d'aquest diumenge a la nit, l'únic d'aquesta campanya, no ha servit de gaire al candidat socialdemòcrata. Merkel ha guanyat en simpatia, credibilitat i argumentació en immigració i política exterior, els temes que han ocupat principalment els 90 minuts d'un cara a cara emès simultàniament per quatre cadenes de televisió i seguit per uns 20 milions d'alemanys.

Martin Shulz ha retret la gestió de la crisi de refugiats a la cancellera, i aquesta s'ha defensat dient que tornaria a fer-ho igual, fins i tot a negociar amb Turquia:

"En aquells moments, hi havia una situació molt dramàtica, i en aquesta situació, l'article primer de la nostra Constitució diu que la dignitat humana és inviolable... I a finals d'agost, amb més de 400.000 refugiats, havíem d'abordar-ne les causes. Per això vaig defensar negociar amb Turquia la signatura d'un acord."

Schulz, per la seva banda, ha mostrat una posició molt dràstica respecte a la Turquia d'Erdogan:

"Si soc canceller, no només cancel·laré l'acord, sinó que també aturaré les negociacions sobre l'entrada de Turquia a la Unió Europea. S'ha arribat a un punt en què cap ciutadà alemany no pot viatjar segur a Turquia."

 

Quan falten tres setmanes per a les eleccions federals alemanyes, les enquestes mantenen una distància de fins a 15 punts entre la CDU de Merkel i l'SPD del candidat Schulz. Amb tot, la cristianodemocràcia de Merkel no ho tindrà fàcil per a formar la propera coalició de partits que governi Alemanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut