Pequín

Merkel estén ponts comercials amb la Xina en signar un acord per valor de 1.200 milions d'euros

Els governs d'Alemanya i la Xina han signat un memoràndum d'entesa per cooperar a establir una xarxa de transport d'alta velocitat al país asiàtic, segons la ràdio alemanya. Els acords entre Berlín i Pequín són fruit de la visita de tres dies que la cancellera, Angela Merkel, realitza al país asiàtic. D'altra banda, Merkel assegura que comparteix amb la Xina l'oposició al programa nuclear iranià.

Actualitzat
L'acord preveu que l'alemanya Siemens, l'empresa xinesa CSR Zhuzhou Electric Locomotive i el govern xinès treballin plegats per construir 500 trens, encara que no hi ha detalls sobre l'envergadura d'aquesta cooperació. El president i conseller delegat de Siemens, Klaus Kleinfeld, ha dit a la premsa que l'acord pot arribar a un valor de 1.200 milions d'euros.

Durant la visita que fa a la Xina, la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha reunit amb el primer ministre xinès, Wen Jiabao, que ha admès que "encara hi ha molts problemes" en el capítol del respecte a la propietat intel·lectual i la lluita contra la pirateria, encara que ha assegurat que el país asiàtic fa "molts esforços" en aquest camí i que estudia vies "administratives" i "judicials".

Junts contra el programa nuclear iranià

La Xina i Alemanya estan d'acord que l'Iran no ha de tenir la capacitat per fabricar armes nuclears. Així ho ha dit aquest dilluns la cancellera alemanya, Angela Merkel, des de Pequín, poc després de reunir-se amb el primer ministre xinès, Wen Jiabao.

Merkel és a la Xina en un viatge oficial dedicat sobretot a temes comercials, però on també és present la pressió internacional sobre l'Iran arran de la seva represa del programa nuclear. Dimecres els cinc membres permanents de l'ONU i Alemanya es tornaran a reunir per discutir les mesures a prendre per convèncer Teheran que deixi d'enriquir urani.

Anar al contingut