La cancellera alemanya està a punt de deixar el càrrec: d'aquí dues setmanes hi ha eleccions
La cancellera alemanya està a punt de deixar el càrrec: d'aquí dues setmanes hi ha eleccions (Reuters / Rolf Vennenbernd)

Merkel es declara feminista després de 16 anys al poder: "Tots hauríem de ser-ho"

La cancellera alemanya, que està a punt de deixar el càrrec, ho ha declarat per primer cop obertament després d'haver evitat la qüestió durant anys

Actualitzat

Fa 16 anys que és cancellera d'Alemanya i fins ara s'havia resistit a declarar-se feminista quan li havien preguntat per la qüestió. A dues setmanes de les eleccions federals i de deixar el càrrec per voluntat pròpia, però, s'ha atrevit a afirmar-ho amb contundència.

Ha reconegut que en anteriors ocasions s'havia significat "tímidament", però que ara, es veu amb cor de fer-ho, i encara més, d'opinar obertament que tothom hauria de ser feminista:

"En essència es tracta que homes i dones són iguals pel que fa a la participació en la vida social i en conjunt. En aquest sentit, avui puc afirmar: soc feminista. Ja ho havia dit a sobre d'un escenari, però més tímidament. Avui dia ho he pensat millor i per això puc dir que tots hauríem de ser feministes."

Ho ha dit en un acte a Düsseldorf al costat de l'escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie, autora del manifest supervendes titulat precisament "Tothom hauria de ser feminista".

A les eleccions alemanyes del 26 de setembre, el candidat del partit de Merkel és un home, Armin Laschet, que segueix perdent posicions a les enquestes. Dels grans partits amb opcions a guanyar, només una formació, Els Verds, ha presentat una candidata.

Angela Merkel amb l'escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie
Angela Merkel amb l'escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie (Reuters / Rolf Vennenbernd)

ARXIVAT A:
Eleccions Alemanya
Anar al contingut