Berlín

Merkel avala la tesi de Sarkozy de refundar Europa

En un discurs davant del Parlament, Merkel ha defensat que l'objectiu final ha de ser una unió fiscal, que Europa pugui controlar els pressupostos i el dèficit dels estats, més disciplina i, en cas que el països no compleixin les condicions bàsiques, donar un paper sancionador al Tribunal Europeu per evitar nous contextos de crisi.

RedaccióActualitzat
Per a aquesta unió fiscal, la cancellera ha dit que cal modificar els tractats europeus.

"Anem a Brussel·les amb l'objectiu de modificar els tractats amb l'esperit de no voler fer cap divisió entre els països que tenen l'euro i els que no el tenen."

Els detalls de la unió fiscal els donaran d'aquí una setmana a la cimera europea

Merkel ha remarcat que l'ideal seria canviar els tractats fonamentals de la Unió, però que si no fos possible caldria establir acords bilaterals entre països que volguessin cedir sobirania fiscal.

Ha assenyalat que els eurobons no són un mitjà per sortir de la crisi. Qui demani eurobons, ha dit textualment, és que no ha entès la crisi. Que primer els estats han d'aplicar les reformes acordades a finals d'octubre. "No podem ajudar dins d'Europa, si primer no es fan els deures", ha dit la líder alemanya.

Per Merkel, el Banc Central Europeu és una autoritat clau que té com a funció, ha remarcat, estabilitzar l'euro.

La cancellera ha dit que aquesta és la pitjor crisi de la divisa i potser de la història europea.

Més enllà de l'euro, la cancellera ha afirmat que Alemanya signarà l'entrada de Croàcia a la Unió Europea i ha cridat a normalitzar les relacions entre Sèrbia i Kosovo perquè és negociï l'entrada dels dos països a la família europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut