Berlín

Merkel, a favor de la supressió del servei militar obligatori a Alemanya

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i les cúpules dels partits de la coalició de govern han anunciat el seu suport a la proposta del ministre de Defensa, Karl Theodor zu Guttenberg, de suspendre el servei militar obligatori. La proposta es presentarà en dos congressos de la CDU i la CSU que se celebren aquesta tardor. El tercer partit de la coalició, el Partit Liberal, també és partidari de l'abolició del servei militar.

Actualitzat
"El servei militar va tenir una funció important i sense no hauria estat possible la construcció del nou exèrcit alemany. Però vint anys després de la fi de la Guerra Freda tenim altres desafiaments de seguretat marcats pel terrorisme", ha dit Merkel després d'una reunió de les cúpules de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) i la seva germana bavaresa, la Unió Socialcristiana (CSU).

"Per això -ha afegit Merkel- hem decidit donar suport a la proposta del ministre de Defensa. Mantindrem el servei militar a la Constitució per poder recórrer-hi en cas que la situació de seguretat canviï, però prescindirem de moment del reclutament obligatori i el substituirem per un servei voluntari".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut