Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament
Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament

Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament

Actualitzat

Meritxell Ruiz i Isern (Reus, 1978)
@RuizIsern
consellera d'Ensenyament

Meritxell Ruiz serà la consellera d'Ensenyament del govern de Puigdemont. Fins ara, havia exercit com a directora general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa en aquest departament.

És llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Rovira i Virgili. Va obtenir el diploma d'estudis avançats després d'haver cursat el primer cicle del programa de doctorat en Economia i Empresa de la URV. També té el certificat d'aptitud pedagògica de l'Institut de Ciències de l'Educació cedit per la mateixa universitat.

Ruiz va treballar del 2003 al 2006 com a assessora de serveis financers a la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, especialitzada en el segment d'empreses.

Inicialment era militant d'Unió Democràtica de Catalunya i va ser-ne diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2010. Posteriorment va fer el salt a Convergència.

Al seu compte de Twitter es defineix com a "ganxeta", és a dir, originària de Reus, mare, economista i professora de vocació

En l'acte de traspàs de carteres, Ruiz ha anunciat que preservarà el model d'immersió lingüística i que desplegarà la Llei d'Educació de Catalunya, que continuarà sent "la nostra referència", a més de combatre el fracàs escolar. També estarà pendent de si s'introdueixen canvis a la Lomce, la polèmica reforma educativa impulsada per l'exministre Wert.

La fins ara consellera, Irene Rigau, li ha regalat un exemplar d'"Els Minyons", de Baldiri Reixac, la primera obra pedagògica en català, del 1749, a més d'un adhesiu de la "Norma", la protagonista de la campanya institucional per a la normalització lingüística de l'època de Jordi Pujol. Rigau també li ha donat un balanç d'evolució de l'ensenyament a Catalunya entre 2011 i 2015, amb el desig que el completi "fins a l'any 2018", a més d'un pla de treball que s'havia previst per si s'anava a noves eleccions al març.

Rigau té previst tornar a exercir de professora, en un centre de Barcelona pròxim al Parlament que encara ha de decidir.

Anar al contingut