Barcelona

Meritxell Batet i Carles Martí aspiren a encapçalar la llista del PSC el 26-J

Els dos candidats decidiran els pròxims dies si s'integren en una sola candidatura o si hi acaba havent un procés de primàries

RedaccióActualitzat

Meritxell Batet ha acceptat presentar-se a les primàries del PSC per liderar la llista dels socialistes a les eleccions al Congrés del 26-J. Batet, actual secretària d'Estudis i Programes del PSC i diputada al Congrés, ho ha comunicat al líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, minuts abans de l'executiva extraordinària del PSC, reunida aquest divendres a Barcelona. A la sortida ho ha confirmat ella mateixa:

"Després d'haver rebut moltes trucades, d'haver rebut el suggeriment directe del primer secretari, en Miquel Iceta, que fes el pas endavant per encapçalar la llista del PSC a les eleccions generals, he decidit donar aquest pas."

L'exsenador Carles Martí, de moment l'altre candidat a encapçalar la llista després que ho fes públic fa tres dies, ha manifestat la intenció d'iniciar converses amb Meritxell Batet per decidir si vol forçar que hi hagi primàries o no. Martí ha dit que, de moment, no renuncia a res:

"No és cap condició perquè jo em retiri i doni suport a la llista de Meritxell Batet, o qualsevol altre que pugui sortir, que jo estigui en cap lloc de la llista ni de sortida ni de no sortida, no és cap condició. Vol dir això que jo renuncio a estar-hi? Tampoc."

El principal motiu de desacord, segurament, serà la configuració de la llista, composta en bona part per persones de la màxima confiança de l'anterior cap de llista, Carme Chacón. Carles Martí ja ha expressat el seu desig que es renovi molt, però Batet, la candidata que compta amb la confiança dels dirigents socialistes, tant Pedro Sánchez com Miquel Iceta, prefereix que això ho decideixi la direcció del PSC.

Si no hi ha acord, es posarà en marxa el procés de primàries, que es votarien el 14 de maig i serien obertes a militants i simpatitzants.  L'anunci de Martí i la renúncia de Carme Chacón a tornar a encapçalar la llista ha revolucionat aquesta setmana el PSC, que ara haurà de decidir en poques setmanes com configura la llista per a les pròximes eleccions, cada vegada més probables.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut