La presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, en un pla de mig cos, el 26 de maig del 2018 (horitzontal)
La presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, en un pla de mig cos, el 26 de maig del 2018 (horitzontal)

Mercè Conesa, nova presidenta del Port de Barcelona en substitució de Sixte Cambra

Marc Castells, alcalde d'Igualada, podria assumir la Diputació de Barcelona, i Carmela Fortuny es posaria al capdavant de l'Ajuntament de Sant Cugat

RedaccióActualitzat

Mercè Conesa, actual alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, serà, segons ha confirmat Catalunya Ràdio, la nova presidenta del Port de Barcelona en substitució de Sixte Cambra.

Aquesta incorporació implicaria moviments a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès i també a la presidència de la Diputació de Barcelona. El nom que més sona per prendre els regnes de la Diputació un cop plegués Conesa és Marc Castells, alcalde d'Igualada, que forma part de l'executiva del PDeCAT.

Pel que fa a l'alcaldia de Sant Cugat, qui té tots els números per succeir-la és Carmela Fortuny. Es tracta de la tinent d'alcalde de Presidència i Promoció de la Ciutat, així com també portaveu adjunta del grup municipal del PDeCAT.

Conesa va arribar a la presidència de la Diputació després de les eleccions municipals del 2015, i a l'alcaldia de Sant Cugat hi era des del 2010, quan va substituir Lluís Recoder quan aquest va assumir la Conselleria de Territori.

 

Conesa agafa el relleu a Sixte Cambra, president del Port de Barcelona, que ha estat esquitxat per la investigació judicial del 3%. Cambra, però, ja va assenyalar mesos enrere que volia deixar la presidència de la infraestructura per motius personals.

Notícia relacionada: "18 detinguts i diversos escorcolls en una operació relacionada amb el cas del 3%".

 

Anar al contingut