Mercabarna crea un espai gastronòmic per esdevenir un referent en la formació de professionals del producte fresc

Mercabarna crea un espai gastronòmic per esdevenir un referent en la formació de professionals del producte fresc

ACN El Prat de Llobregat.-Mercabarna ha inaugurat un nou espai gastronòmic denominat l'Aula del Fresc que neix amb l'objectiu d'esdevenir un centre de referència a Catalunya en la formació de professionals vinculats al comerç i l'elaboració d'aliments frescos. La iniciativa sorgeix de la gran demanda laboral de persones formades en oficis alimentaris i la necessitat dels consumidors d'obtenir informació sobre els productes que mengen. L'espai incorpora les darreres tecnologies de la cuina i les telecomunicacions i acollirà els cursos ocupacionals sobre oficis alimentaris que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna dirigits a persones amb dificultats d'inserció laboral. També s'impartiran, entre altres ensenyaments, cursos monogràfics de productes frescos, adreçats a treballadors dels sectors del comerç i la restauració.

La nova Aula del Fresc compta amb les últimes tecnologies, té una superfície de 180 metres quadrats i està equipada amb cuina i instruments per dur a terme una formació pràctica en tots els cursos que s'hi realitzin. L'aula també està preparada per aquells professionals que no disposin de temps per accedir a totes les classes de forma presencial, els quals podran seguir-les per vídeo conferència -amb interacció entre professors i alumnes-, així com per streaming.Segons el regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, "amb aquest nou espai, Mercabarna vol contribuir a la professionalització dels oficis alimentaris, tan arrelats a la cultura mediterrània i al comerç de proximitat".Els germans Sergio i Javier Torres, xefs i propietaris del restaurant barceloní "Dos cielos" -amb dues estrelles Michelin- han participat en la inauguració de la nova Aula, amb un 'show cooking' sobre tapes de peix, com a exemple de com seran els cursos monogràfics de producte fresc.