Mercabarna crea un espai gastronòmic per esdevenir un referent en la formació de professionals del producte fresc

ACN El Prat de Llobregat.-Mercabarna ha inaugurat un nou espai gastronòmic denominat l'Aula del Fresc que neix amb l'objectiu d'esdevenir un centre de referència a Catalunya en la formació de professionals vinculats al comerç i l'elaboració d'aliments frescos. La iniciativa sorgeix de la gran demanda laboral de persones formades en oficis alimentaris i la necessitat dels consumidors d'obtenir informació sobre els productes que mengen. L'espai incorpora les darreres tecnologies de la cuina i les telecomunicacions i acollirà els cursos ocupacionals sobre oficis alimentaris que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna dirigits a persones amb dificultats d'inserció laboral. També s'impartiran, entre altres ensenyaments, cursos monogràfics de productes frescos, adreçats a treballadors dels sectors del comerç i la restauració.

La nova Aula del Fresc compta amb les últimes tecnologies, té una superfície de 180 metres quadrats i està equipada amb cuina i instruments per dur a terme una formació pràctica en tots els cursos que s'hi realitzin. L'aula també està preparada per aquells professionals que no disposin de temps per accedir a totes les classes de forma presencial, els quals podran seguir-les per vídeo conferència -amb interacció entre professors i alumnes-, així com per streaming.Segons el regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, "amb aquest nou espai, Mercabarna vol contribuir a la professionalització dels oficis alimentaris, tan arrelats a la cultura mediterrània i al comerç de proximitat".Els germans Sergio i Javier Torres, xefs i propietaris del restaurant barceloní "Dos cielos" -amb dues estrelles Michelin- han participat en la inauguració de la nova Aula, amb un 'show cooking' sobre tapes de peix, com a exemple de com seran els cursos monogràfics de producte fresc.

Anar al contingut