Sense aglomeracions al transport públic el segon dia laboral d'estat d'alarma, segons TMB

Des d'aquest dimarts s'ha reduït l'oferta general de tot el transport públic però s'han reforçat algunes franges per evitar aglomeracions

Actualitzat

El transport públic ferroviari i per carretera, tant urbà com interurbà, es reduirà entre un 33% i un 67% a partir d'aquest dimarts. La mesura, signada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha pres després de la primera jornada laboral en estat d'alarma per prevenir el contagi del coronavirus.

Aquest dimarts ha començat més tranquil al metro de Barcelona, on ja no hi ha hagut les aglomeracions d'aquest dilluns a primera hora, segons TMB.

El reforç de les línies 1 i 5 del metro i l'experiència d'aquest dilluns ha evitat la mateixa afluència. A les sis del matí, era del 55% inferior al d'un dia lavorable normal. Segons Janet Sanz, tinenta de Mobilitat de l'Ajuntament, "aquests moments de més presència d'usuaris, avui ja no s'ha produït".

 

 

Aquest dilluns, fins a les 10 del matí, la disminució d'usuaris es va situar al llarg del dia entre el 75% i el 90%, amb algunes excepcions. El canvi d'hàbits d'alguns usuaris, alguns dels quals es van desplaçar abans de l'hora punta, també va influir en l'ocupació.

 

 

Segons la Generalitat, aquesta forquilla de reducció es concretarà atenent a les necessitats de cada operador i en especial a la demanda en hora punta. En el moment de més demanda, el servei es podrà reforçar amb l'objectiu que l'ocupació sigui de només un terç de la capacitat màxima.

 

L'estació de metro de Ciutadella, sense ningú aquest dilluns
L'estació de metro de Ciutadella, buida aquest dilluns (Reuters / Nacho Doce)

 

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha demanat als ciutadans que limitin els desplaçaments als indispensables i als treballadors de serveis bàsics i estratègics.

Els serveis nocturns de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) baixaran al 40% i s'anul·larà la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Sarrià - Reina Elisenda.

 

 

Un altre dels aspectes de la resolució és un missatge en els bitllets venuts per internet que desconsella viatjar i que demani fer-ho només en casos inajornables.

 

Sense Bicing

Tampoc funcionarà el servei de Bicing per motius d'higiene, ja que no es pot garantir la neteja de les bicicletes. De fet, l'Ajuntament de Barcelona recomana a les empreses de "sharing" de motos i bicis que facin el mateix.

Bícing
Bícing (CCMA)

Gairebé un 50% menys de trànsit als accessos de Barcelona

El trànsit als principals accessos a l'àrea metropolitana de Barcelona s'ha reduït aquest dilluns un 49% d'entrada i un 48% de sortida, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

 

Neteja de l'interior d'un vagó de metro aquest dilluns (TMB)

 

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitatCoronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut