Un manifestant dels Armilles Grogues als Camps Elisis (Reuters)
Un manifestant dels Armilles Grogues als Camps Elisis (Reuters)

Menys Armilles Grogues el cinquè dissabte de protestes, però encara amb talls a l'AP-7

A l'AP-7, per exemple, hi ha hagut restriccions de pas per als vehicles, a la Jonquera

Actualitzat

Els Armilles Grogues tornen a manifestar-se per cinquè cap de setmana consecutiu. Les protestes contra la pujada dels impostos als carburants s'han estès en una llarga llista de demandes on s'exigeix la dimissió de Macron, malgrat les mesures socials que va anunciar dilluns.

El seguiment de la protesta, però, és inferior a les anteriors convocatòries i la tensió també s'ha rebaixat força. 

Talls a l'AP-7

Tot i la rebaixa de la tensió, hi torna a haver talls de carreteres arreu de França. A l'AP-7, per exemple, hi ha restriccions de pas per als vehicles, a la Jonquera. El Servei Català del Trànsit ha restringit els accessos a l'autopista per les entrades 1, 3 i 4 nord i la 2 en els dos sentits. 

Els Mossos desvien el trànsit per la sortida de Vilamalla i els camions han d'aparcar al pàrquing d'aquesta localitat perquè el de la Jonquera està ple.

La mobilització és tranquil·la i no hi incidents remarcables, però sí que s'han format cues.

Setena víctima mortal

Un conductor s'ha convertit en la setena víctima mortal des de l'inici de les mobilitzacions en estavellar el seu vehicle contra un camió aturat per una barrera aixecada pels manifestants a la localitat belga d'Erquelinnes, a la frontera amb França.

Almenys 85 persones han estat detingudes en les primeres hores de l'Acte V, una xifra que el cap de setmana passat es va enfilar per sobre del mig miler.

Segons fonts policials, l'anomenat 'Acte V' ha estat secundat per uns 16.000 manifestants que han fet 199 bloquejos en tot el país, enfront dels 22.000 assistents de la setmana passada, on van ser aixecades unes 297 barreres.

 

La policia francesa llançant gas lacrimogen contra els manifestants (Reuters)

 

Malgrat el dispositiu policial per prevenir aldarulls, s'han produït disturbis lleus en barris cèntrics de la capital com el de l'Òpera, Saint-Lazare o l'avinguda president Wilson. Als Camps Elisis, la policia ha emprat de nou gas lacrimogen. De moment, les autoritats de la capital han decidit que alguns dels principals monuments de la ciutat, com la Torre Eiffel o l'Arc del Triomf, estiguin oberts per inspirar sensació de normalitat.

No obstant això, molts museus i llocs culturals a París estan tancats per precaució, com les Catacumbes, el Museu d'Art Modern, el Petit Palais o el Museu Cernuschi. Diverses estacions de metro també s'han tancat o han tingut interrupcions, sobretot a l'oest de París.

ARXIVAT A:
Armilles Grogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut