Mentre no arriben mascaretes, empreses i particulars les confeccionen

Diferents col·lectius denuncien la manca d'equips de protecció individual per al personal que està en contacte amb el coronavirus

RedaccióActualitzat

Els equips de protecció individual als hospitals i centres sanitaris s'han convertit en un bé escàs i molt preuat. Els últims dies molts han demanat ajuda per aconseguir bates i mascaretes.

Personal sanitari ha denunciat a través de les xarxes socials que estan treballant amb bates fetes amb bosses d'escombreries.

 

 

CCOO també han denunciat que  falta material de protecció individual per a personal sanitari però també per als que tenen contacte estret amb casos de Covid-19 com els Bombers, el personal de salvament, el de presons i justícia juvenil, de centres d'acollida, els residencials de la DGAIA o els d'atenció a la gent gran.

Tant és així que Espanya ha demanat ajuda a Brussel·les per fer front a l'escassetat de material protector activant el mecanisme europeu de protecció civil.

 

Mentre aquesta ajuda no arriba, molts s'han organitzat per confeccionar mascaretes

Al Pont de Suert, la Mireia Villa té un taller i botiga de roba. Com molts altres negocis ha hagut de tancar pel coronavirus. Villa ha volgut aprofitar els seus coneixements de costura i la tela que té al taller per ajudar amb el que ella sap fer: cosir.

Des del seu taller del Pont de Suert està cosint mascaretes de neoprè. Ja n'ha fet per als professionals del CAP, de la farmàcia o la residència d'avis.

Un grup de persones amb les mascaretes que els ha confeccionat la Mireia Villa de el Pont de Suert el 19 de març del 2020. (horitzontal)
Les mascaretes que ha confeccionat Mireia Villa, Pont de Suert (ACN)


La secció de patchwork de l'Associació de dones de Talarn, al Pallars Jussà, també s'ha ofert per confeccionar mascaretes de tela per a tots aquells que ho necessitin.

L'empresa igualadina Elements ha fet una crida als veïns dels municipis confinats perquè els ajudin a confeccionar mascaretes. La idea és distribuir-les, a posteriori, entre farmàcies i entitats de la Conca d'Òdena que les necessitin.

Els únics requisits són estar a la zona confinada, disposar de temps i d'una màquina de cosir, ja que les elaborarien a casa. En qüestió d'hores, més de 200 persones s'han sumat a la iniciativa.

A Sentmenat, l'empresa Robin Hat, que confecciona casquets de quiròfan, n'ha aturat la producció i utilitza les teles per fer mascaretes. Va demanar ajudar per fer-les i en dos dies van rebre fins a 300 oferiments de col·laboració. Abans de repartir-les una clínica dental les esterilitzarà.

Totes aquestes iniciatives són altruistes i un cop fetes les donaran als col·lectius que més ho necessiten.

També aquest dijous, representants de l'Associació Xinesa de la Catalunya Central han fet donació a l'Ajuntament de Manresa, Policia Local i Mossos d'Esquadra de diverses caixes de material sanitari i higiènic per fer front a la crisi del coronavirus.

En concret, la donació consta de 3.400 mascaretes i diverses caixes d'alcohol sanitari, productes desinfectants i tovalloletes.

 

Igualada reclama 4.000 mascaretes

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va denunciar aquest dimecres que estaven pendents d'una comanda de 4.000 mascaretes per a l'Hospital d'Igualada i que encara no les han rebut perquè el govern espanyol no ho ha autoritzat.

Aquest dijous ha anunciat que les 4.000 mascaretes "aturades a Madrid" arribaran entre aquest dijous i divendres, però ha avisat que "com a màxim" duraran una setmana.

En aquest sentit, ha reclamat que tot el material que es demani a la Conca d'Òdena sigui portat "immediatament", atesa la gravetat de la situació.
L'alcalde ha recordat que, a l'hospital, és on van a buscar material altres equipaments, com ara residències d'avis.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut