La furgoneta passarà pel barri de Brooklyn, el de Manhattan, la plaça de Washington Square i zones de Los Angeles, a Califòrnia
La furgoneta passarà pel barri de Brooklyn, el de Manhattan, la plaça de Washington Square i zones de Los Angeles, a Califòrnia (EFE)

Menjar-se Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates i altres milionaris en forma de gelat

Una parada que circula pels Estats Units ven gelats amb les cares d'Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Bill Gates i Jack Ma amb el lema "Menja't els rics"

Redacció/AgènciesActualitzat

Passejar per ciutats dels Estats Units com Nova York o Los Angeles cruspint-se els rics. Milionaris com Elon Musk, director dels productes Tesla; Jeff Bezos, fundador d'Amazon; Mark Zuckerberg, cocreador de Facebook; el creador de Microsoft, Bill Gates, i Jack Ma, l'home que va aixecar Alibaba, són els protagonistes dels gelats de moda dels Estats Units.

La parada revolucionària, creada per un col·lectiu d'artistes amb el nom d'MSCHF, va fer la seva primera parada, amb molt èxit, al carrer Broadway, al costat de la cèntrica plaça de Columbus Circle, a Manhattan.

Venen gelats de pal amb les cares d'aquests famosos, coneguts arreu del món.

Un noi amb un gelat amb la cara d'Elon Musk
Un noi amb un gelat amb la cara d'Elon Musk (Reuters/Roselle Chen)

"Menja't els rics!", el lema de la campanya

El missatge es pot llegir a la furgoneta, a l'embolcall del gelat i a la pàgina web del col·lectiu.

"Quan la gent no tingui res per menjar, es menjarà els rics."

És la dita amb el qual s'ha inspirat el missatge, atribuïda al filòsof Jean-Jacques Rousseau, i que s'ha convertit en crit de guerra de diversos moviments socials dels més joves.

La frase també ha estat transformada en cançó, primer per Motörhead i després per Aerosmith:


A la pàgina oficial de l'esdeveniment, més enllà d'aquest crit de guerra, no hi ha cap manifest polític ni text explicatiu.

La web mostra imatges de multimilionaris, cadascun amb una mossegada al cap, així com dels gelats i el paper que els embolica, en el qual estan dibuixats logos que recorden les empreses dels magnats representats.

El cofundador del col·lectiu MSCHF, Daniel Greenberg, ha explicat que la iniciativa pretén, simplement, destacar "aquest rellevant mengeu-vos els rics" i insisteix que aquest és el missatge.

La gran sorpresa per als vianants del barri més visitat de Nova York

Sota el nom Mschfsicle, una paròdia de la marca de gelats local Popsicle, proposen "mastegar Musk", "mossegar Bezos", "engolir Gates", "xuclar Zuck" i "prendre's el Jack".

Alguns es passegen i es miren la parada, alguns es paren a fer fotos i altres compren l'emblemàtic gelat
Alguns es passegen i es miren la parada o hi paren a fer fotos, i els més admirats compren l'emblemàtic gelat


El camió dels gelats té previst un recorregut per diverses zones: Brooklyn, Manhattan, Washington Square i zones de Los Angeles, a Califòrnia.

Alguns vianants somriuen, uns altres fan fotos i els més atrevits es llancen a comprar un "gelat de ric", que costa 10 dòlars.

Elon Musk, el ric més menjat

Musk, Bezos i Zuckerberk, per aquest ordre, són els gelats amb més demanda. Així ho ha explicat el venedor de la parada.

El més demanat, el del líder de la companyia de vehicles elèctrics de luxe Tesla, té gust de xocolata a la part dels cabells, la cara té gust de maduixa i els ulls de color verd són xiclets de menta.

Elon Musk és el gelat més demandat de la revolucionària parada
Elon Musk és el gelat més demanat a la revolucionària parada

Un dels compradors s'ha acostat al lloc amb un grup d'amics i ha afirmat el següent:

"Elon Musk és el número u, tothom el coneix."

"Bill Gates té gust de vainilla", diu un altre client, que ha optat per tastar el gelat del fundador de Microsoft.

Després d'assaborir el gelat de Musk, que segons l'embolcall aporta 190 calories, al pal es pot llegir: "Elon Musk té un capital net de 264.600 milions de dòlars". Al revers, una vegada més: "Menja't els rics".

 

 
Anar al contingut