Barcelona

Menjador social, bugaderia i rober al nou hospital de campanya de Santa Anna

El nou hospital de campanya, possible gràcies a les donacions, atén un nombre limitat de sensesostre per les mesures contra el coronavirus

Sònia Poll Martínez / Begoña Grigelmo MiguelActualitzat

La parròquia de Santa Anna de Barcelona ha obert un menjador social per atendre la multitud de persones que necessiten ajuda en plena crisi de la Covid-19.

Després que els últims dies s'han vist cues de gent per endur-se un àpat, s'ha pogut organitzar un nou hospital de campanya on, a més de dinar, les persones ateses poden anar al lavabo, dutxar-se i rentar-se la roba.

Els usuaris han d'entrar d'un en un i amb les mesures higièniques de seguretat indispensables per poder menjar calent al claustre, l'espai que s'ha habilitat com a menjador.

La pandèmia del coronavirus ha fet que l'atenció sigui molt més restrictiva. De moment, atendran una selecció de 100 persones sense llar. "La prioritat és que siguin persones del carrer. També són prioritat les dones i les persones joves al carrer", explica Peio Sánchez, rector d'aquesta parròquia del centre de Barcelona.

L'Eduard i l'Eduardo estan contents de poder fer un àpat en condicions:

"Soc al carrer per falta de feina. Vaig venir aquí quan va començar el coronavirus i ara ens han permès entrar per menjar".

"Fa 25 dies que sóc al carrer. Mai en la vida he estat així, dormint al carrer, a la plaça Lesseps, en un caixer que hi ha. Avui mengem calent, amb safates, asseguts. És un luxe."

"Portem plats calents i postres i també entreguem un pícnic perquè s'emportin un sopar", explica Clara Saludes, directora del restaurant Monvínic.

Les restriccions per la Covid-19 limiten a 100 els usuaris del menjador social de Santa Anna
Les restriccions per la Covid-19 limiten a 100 els usuaris del menjador social de Santa Anna

 

L'hospital de campanya disposa d'una rentadora perquè els usuaris es puguin rentar la roba i també de peces recollides de donacions per poder renovar la roba interior, per exemple. "Sobretot els calçotets, és molt important perquè normalment la fem llençar", comenta la monja teresiana Viqui Molins.

Tot això ha estat possible gràcies a 100.000 euros aconseguits en donacions i l'esforç de moltes persones que aquest dimecres han celebrat la inauguració del nou hospital de campanya.

 

 

ARXIVAT A:
ReligióPobresaMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut