Natació sincronitzada

Mengual es penja la plata a la final individual de rutina tècnica del Mundial de Roma

Gemma Mengual ha aconseguit la medalla de plata a la final individual de rutina tècnica de natació sincronitzada en el Mundial de Roma. La catalana no ha pogut superar la russa Natalia Ixtxenko, que s'ha penjat l'or. Aquesta és la segona medalla de l'equip espanyol, també de plata, en aquests campionats del món de natació de Roma 2009.

Gemma Mengual ha donat a l'equip espanyol la segona medalla, segona de plata, en els mundials de natació de Roma. La catalana ha estat segona en la final de rutina tècnica individual de natació sincronitzada. Només la russa Natalia Ixtxenko l'ha superada, amb una nota de 98.667 per 97.883 de la catalana. La canadenca Boudreau-Gagnon ha pujat al tercer graó del podi amb una qualificació de 96.000.

Mengual, la retirada de la qual ja està pròxima, segons ha confessat ella mateixa, té posades les seves esperances en les proves de solo, per deixar aquest esport amb una medalla d'or en uns mundials. Per tant, encara tindrà una oportunitat en la prova individual lliure.

Fa quinze mesos va derrotar Ixtxenko en la final dels Campionats d'Europa d'Eindhoven (Holanda), però després de la pausa dels Jocs de Pequín 2008 en la qual aquesta modalitat no va ser olímpica, Mengual no ha pogut novament amb la russa. A la capital xinesa, els dos podis, duo i equips, van estar copats per les russes i les espanyoles van ser medallistes de plata en les dues modalitats.

Aquest matí, a Roma, sota la música "I have been loving you", d'Otis Redding, la nedadora de Barcelona, de 32 anys, ha realitzat un exercici més complet que en la preliminar d'ahir, diumenge, quan ja es va situar segona per darrere de la russa, de 23 anys, que va deixar clar que la medalla d'or seria seva.

Avui, la nova campiona mundial ha utilitzat per a la seva coreografia Luciano Pavarotti cantant "Sadness" per batre la catalana a la piscina del Fòrum Itàlic de Roma. Ixtxenko ha obtingut una nota de 49.167 en l'execució del seu exercici i 49.500 en la impressió general, amb unes qualificacions de 9.8, 9.8, 9.9, 9.8 i 9.9 en el primer apartat i cinc 9.9 en el segon.

Mengual ha rebut 48.883 i 49.000, respectivament, en l'execució i en la impressió general. La nedadora de Barcelona ha sumat 9.8, 9.7, 9.7, 9.8 i 9.7, i cinc 9.8. Boudreau-Gagnon ha sumat 48.000 i 48.000, amb 9.6, 9.5, 9.6, 9.6 i 9.6 en l'execució i 9.6, 9.7, 9.6, 9.6, 9.6 i 9.6 en la impressió general del seu exercici.

Després de la canadenca s'han situat la italiana Beatrice Adelizzi, que ha mantingut la "tradició" del seu país de ser quartes a les finals dels campionats organitzats pel seu país a Roma, i la japonesa Yumi Adachi, amb 94.667 i 93.334, respectivament.