Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol
Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol
Madrid

Méndez de Vigo veu un "retorn a l'ordre constitucional" amb la declaració de Forcadell

El portaveu del govern espanyol assegura que la declaració de Forcadell al Suprem és una mostra més del retorn a la normalitat que hi ha a Catalunya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera que la declaració davant del jutge del Suprem de Carme Forcadell és d'alguna manera una tornada a la normalitat després de l'aplicació del 155, una tornada, asseguren, a "l'ordre constitucional". Ho ha dit el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres:

"Crec que el que s'ha de fer és acudir a la justícia i respondre-hi i em sembla molt bé aquesta declaració que no faran res en el present ni en el futur que suposi violació de l'ordre constitucional". 

"Estem veient en la quotidianitat, en la normalitat de la situació a Catalunya, i també en les declaracions de dirigents secessionistes com el retorn a l'ordre constitucional comença a ser una realitat".

El govern espanyol investigarà la utilització de menors 

Tot i aquesta tornada a la normalitat, Méndez de Vigo admet que les conseqüències del procés independentista "segueixen", amb la divisió política i social, la falta de seguretat jurídica, la incertesa i la desconfiança que, diu, hi ha a Catalunya.

Méndez de Vigo ha tingut qualificatius molt durs contra el president Puigdemont, de qui ha dit que cada cop té un to més agre i que cada cop és menys escoltat a Brussel·les.

També s'ha referit a la vaga general d'aquest dimecres per dir que va ser un fracàs i que el govern espanyol instarà a una investigació judicial per si s'haguessin utilitzat menors en els "piquets de la vaga que van interrompre el trànsit": 

"La utilització de nens per impedir el pas de cotxes a l'autopista és una pràctica reprovable que investigarem". 

Nomenen el primer càrrec de la Generalitat des del 155

Aquest divendres s'ha tornat a fer un Consell de Ministres doble, un d'ordinari i un de dedicat a Catalunya. En aquest últim s'ha aprovat el reglament de les meses electorals per a les eleccions del 21 de desembre. També s'ha nomenat una nova directora general de modernització de l'administració de la justícia, Rosa Anna Castillo, que ja ocupava fins ara un càrrec en el govern.

Per Méndez de Vigo, l'objectiu del 21D és "tancar una etapa molt negativa per a Catalunya i la resta d'Espanya per obrir una porta a l'esperança".

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut