Íñigo Méndez de Vigo, ministre portaveu del govern espanyol
Íñigo Méndez de Vigo, ministre portaveu del govern espanyol

Méndez de Vigo sobre la investidura: "No es pot enganyar contínuament els catalans"

El Consell de Ministres critica el pacte entre JxCat i ERC i el portaveu diu que Catalunya "no va en la bona direcció"

Actualitzat

El govern espanyol avala el "no" del jutge del Suprem Pablo Llarena a la investidura de Jordi Sànchez i demana un candidat alternatiu. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ha insistit que una persona en presó provisional no està en condicions de complir les funcions de president de la Generalitat.

"No es pot enganyar contínuament els catalans. El govern creu que una persona que està en presó provisional no està en situació d'exercir unes funcions com les que exigeix ser president de Catalunya i crec que han de buscar i trobar una persona que sigui capaç d'exercir-ho sempre dintre de la legalitat i dintre de l'ordre constitucional."

 

 

En el Consell de Ministres, també ha valorat l'acord d'investidura entre Junts per Catalunya i ERC. El ministre portaveu ha dit que Catalunya "va pel mal camí".

"Aquest document xoca i es contradiu de manera palmària amb les bones paraules i l'acatament de les decisions del Tribunal Constitucional que han expressat davant del jutge tots els que han declarat en el Suprem. Han declarat que no hi va haver proclamació de la República, han declarat que allò va ser simbòlic.. (...) No van en la bona direcció, van en la mala direcció."

 

El govern espanyol considera que és irrealitzable perquè és il·legal i que està fet al servei de la CUP.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155JudicialInvestidura
Anar al contingut