La sentència ordena entregar a l'Aragó les 44 peces de Sixena que són al Museu de Lleida
La sentència ordena entregar a l'Aragó les 44 peces de Sixena que són al Museu de Lleida
Madrid

Méndez de Vigo ordena traslladar a l'Aragó les obres de Sixena en plena aplicació del 155

El conseller de Cultura cessat per l'aplicació del 155, Lluís Puig, ha qualificat la decisió com "un pont més trencat"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Educació i Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha ordenat tornar a l'Aragó les obres del monestir de Sixena. Es tracta de les 44 peces que són al Museu de Lleida. La decisió arriba després que el Ministeri de Cultura, com a responsable de la Conselleria en aplicació del 155, decidís no presentar recurs a l'última petició del jutge d'Osca per traslladar a l'Aragó les obres d'art de Sixena que són a Lleida.

El ministre ha ordenat als òrgans competents del Departament de Cultura que es procedeixi al compliment del jutjat de primera instància número 1 d'Osca. També reclamarà la informació que aquest jutjat demana respecte a "la ubicació exacta de totes i cada una" de les peces que són al Museu de Lleida, així com la data d'entrega dels béns i com es farà efectiva.

El jutge d'Osca va reclamar la setmana passada al ministre de Cultura -en substitució del conseller cessat, segons el govern espanyol- que fes complir la sentència que ordena entregar a l'Aragó les 44 peces de Sixena que són al Museu de Lleida.

Puig: "Un pont més trencat"

El conseller de Cultura cessat per l'aplicació del 155, Lluís Puig, ha qualificat la decisió de Méndez de Vigo com "un pont més trencat" i s'ha preguntat si "així volen restablir el diàleg".

 

 

Puig ha apel·lat directament a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. En un altre tuit, li ha preguntat si aquest és el 155 "que seguiu volent", i Ros li ha contestat que ell és "el primer a defensar aquest patrimoni de la Generalitat"

 

 

Ros ha demanat "prudència" i  ha reclamat al Ministeri que no executi una sentència recorreguda pel Consorci del Museu de Lleida:

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut