Méndez de Vigo diu que estan disposats a recórrer a la força si hi ha "desobediència"

El ministre portaveu demana una rectificació al diari "The Times", diu que se l'ha malinterpretat i que va afirmar que el govern central "evitarà els actes de violència"

Actualitzat

Segons publica el diari "The Times", el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que el govern espanyol està disposat a recórrer a l'ús de la força a Catalunya si hi ha "desobediència" davant l'aplicació del 155. Méndez de Vigo ha demanat al rotatiu britànic que rectifiqui perquè que se l'ha malinterpretat.

En una carta al director, el ministre afirma que li crida "poderosament l'atenció" que el corresponsal que el va entrevistar ometi que també va dir que el govern central "evitarà els actes de violència". Segons ell, això "reflecteix clarament el sentit" de les seves paraules, que és "totalment contrari" al que publica "The Times".

 

 

Per Méndez de Vigo, "cap govern vol cap acte de violència", però insisteix que l'executiu espanyol "s'ha d'assegurar que s'obeeix la llei" i conclou que serien els Mossos d'Esquadra els que, en aquest supòsit, s'encarregarien de restablir l'ordre.

El ministre també ha negat que amb el 155 s'estigui suspenent l'autonomia, sinó que "s'està restablint", i afegeix que el Ministeri de l'Interior reemplaçarà els comandaments actuals dels Mossos.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut