Els matins

Mena insta Felipe González a portar als tribunals el que sap sobre els GAL

L'expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya José María Mena ha dit a "Els matins" de TV3 que l'expresident del govern espanyol Felipe González hauria de portar als tribunals el que sap sobre les irregulariats del GAL si tant li remou la consciència. Mena ha dit que no sap si González va fer les declaracions sobre la cúpula etarra "volent o no, però és inoportú 20 anys després dir que té remordiments".

Actualitzat
En una entrevista de fa poc a "El País", l'expresident del govern espanyol Felipe González va dir que quan ocupava aquest càrrec va tenir la possibilitat de "volar" la cúpula d'ETA durant una reunió a França, però que no ho va fer. En una conferència a Colòmbia, González ha insistit que encara no sap si va triar la millor opció.

A partir d'aquestes declaracions hi ha hagut nombroses reaccions, com la de l'expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya José María Mena, que les ha qualificades d'inoportunes i inútils. Mena considera que si González "tingués dades d'un crim rellevant, tindria l'obligació d'anar a un jutjat i dir-ho".

El Partit Popular ha acusat Felipe González de ser la x que hi havia al capdavant dels GAL, de la guerra bruta de l'estat espanyol contra ETA.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut