Mena, exfiscal en cap de Catalunya: "Tinc la certesa que són presos polítics"

Mena diu que "el comportament" dels Jordis, de Junqueras i de Forn ha estat "exclusivament polític"

RedaccióActualitzat

L'exfiscal en cap de Catalunya entre el 1996 i el 2006, José María Mena, ha dit aquest dilluns que no té cap dubte que els quatre líders civils i polítics independentistes que estan a la presó preventiva són presos polítics.

Mena ho ha dit durant una entrevista al programa "Els Matins" de TV3, i ho ha argumentat dient que el "comportament" de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn ha estat "exclusivament polític":

"Tinc la certesa que són presos polítics. Aquests delictes tenen activitat política, amb intenció política i amb resultats polítics. Llavors, els arguments que dona el jutge en relació amb la reiteració delictiva, tant amb els Jordis com amb Junqueras i Forn, no puc coincidir amb ell de cap manera. Cal que aquesta violència estigui voluntàriament calculada pels organitzadors perquè es generi, i això ho sabem tots a Catalunya perfectament, això no va passar."

Mena ha afegit que l'independentisme és perfectament legal i que no s'hauria de perseguir judicialment. Sobre el presumpte delicte de rebel·lió, Mena ha dit que s'ha llegit els informes judicials en què es basa i que enlloc hi ha trobat la violència que és "determinant" en aquest delicte.

Mena també ha assegurat que el que hi ha vist és "un artifici molt imaginatiu, però barroc per dir que hi ha violència". En canvi, ha considerat que sí que hi podria haver delictes de desobediència, de prevaricació i de malversació, però que "això no significa rebel·lió".

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatReferèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut