Moià

Fundadors de La Fura dels Baus es retroben a Moià després de més de 30 anys

La companyia celebrarà els 40 anys a l'agost

RedaccióActualitzat

La Fura dels Baus, una de les companyies teatrals més transgressores i més reconegudes internacionalment, farà 40 anys a l'agost.

Durant quatre dècades, han creat prop de mig miler de projectes artístics amb el seu llenguatge propi, des de teatre urbà fins a òpera, que han esdevingut un referent per a molts.

 

 

El nucli fundador de La Fura dels Baus s'ha retrobat aquest dissabte, després de més de trenta anys, a Moià, on va néixer el projecte artístic conegut arreu del món. Han aprofitat el festival Ex Abrupto, que s'ha fet a la capital del Moianès, per reivindicar les seves arrels.

Marcel·lí Antúnez, fundador de la Fura dels Baus:

"La Fura dels Baus: els Baus és un topònim del poble. Quan estàvem pel món, quan anàvem al Canadà, al Japó, a Sydney ens costava d'explicar: 'És un topònim d'un poble que està a 50 quilòmetres de Barcelona'."

 

 

Lluny queden els inicis amb el carro i la mula anant de poble en poble, abans dels anys dels espectacles provocadors.

Pere Tantinyà, fundador de la Fura dels Baus:

"Quan algú fa alguna cosa i diuen que s'assembla a la Fura, això vol dir que hem tingut un segell, que hem tingut una empremta, que hem fet una cosa en què hi ha gent que s'ha emmirallat."

 

 

I com acostuma a passar en els seus espectacles, no han deixat el públic indiferent. A través d'una cantant han recreat el naixement d'una Fura que després s'ha introduït en una mena de tanc per denunciar la contaminació.

 

 

Cançons i accions al més pur estil de la Fura al poble on ara fa 40 anys va néixer una de les companyies teatrals amb més projecció internacional.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut