Méliès de plata per "INSENSIBLES" i diferents produccions catalanes fan camí a l'estranger

"Insensibles", de Juan Carlos Medina, ha aconseguit el Meliès de plata com a millor pel·lícula de cine europeu fantàstic al Festival de Cine Europeu Fantàstic d'Estrasburg

"Insensibles", de Juan Carlos Medina, ha aconseguit el Méliès de plata com a millor pel·lícula de cine europeu fantàstic al Festival de Cine Europeu Fantàstic d'Estrasburg. La trama entrellaça el present i el passat i ens fa viure un "thriller" agut que té com a punt de partida un fet real. El film l'interpreten Tomas Lemarquis i Àlex Brendemühl, com a protagonistes principals. És una coproducció de Roxbury Pictures, Televisió de Catalunya i A Contracorriente Films, amb la col·laboració de Canal + França, Fado Films, Les Films d'Antoine i Tobina Films, amb el suport d'Eurimages Coproducció, d'Ibermedia Coproducció, de l'ICEC i de l'ICAA.

D'altra banda, la pel·lícula "El perfecte desconegut" es podrà veure a Pequín i a Berlín en dues de les mostres de cine espanyol contemporani més representatives. El llargmetratge, del mallorquí Toni Bestard, es projectarà a la III Mostra de Cine Espanyol de Pequín, organitzada per l'Ambaixada d'Espanya de la Xina. El film narra la història d'un estranger que torna a un petit poble de Mallorca per tancar una ferida del passat. "El perfecte desconegut" va guanyar el premi a la millor "opera prima" al Festival de Galway (Irlanda), al juliol. A més, ha obtingut el reconeixement de públic i crítica al festival de Palm Springs (EUA), on es va endur el premi Best of the Fest; al Tiburon International Film Festival (Califòrnia, EUA), on va guanyar el premi al millor actor per a Colm Meaney; a Seminci (Valladolid), a Xangai (Xina) i a Pusan (Corea del Sud). És una producció de Singular Audiovisual, Optim TV i IB3 Televisió Balear, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Palma Pictures i el suport de l'Ajuntament de Bunyola, Calvià, Palma, el Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Turisme, el Govern de les Illes Balears i l'ICAA.

A això se li ha de sumar que entre el 20 i 30 de setembre es projectarà a la Broadway Cinematheque MOMA de Pequín, juntament amb "Katmandú, un mirall en el cel", d'Icíar Bollaín, i "Camino", de Javier Fesser, entre d'altres. El llargmetratge de la cineasta madrilenya Icíar Bollaín està inspirat en la vida d'una mestra catalana que va anar a Katmandú a principis dels anys 90 i s'hi va quedar. És una producció de Luis de Val i Larry Levene, a través de les seves productores Media Films i Es Docu, respectivament.
La tercera pel·lícula de Javier Fresser està inspirada en una història real, la d'una nena educada sota l'ideari de l'Opus amb càncer terminal que lluita entre la mort i el descobriment del seu primer amor, un noi anomenat Jesús. És una producció de Mediaproducción, SL, del 2008, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. Toni Bestard viatjarà a principis d'octubre a Berlín per assistir a la Mostra de Cinema Català i Balear de la capità alemanya. Aquesta mostra l'organitza l'Institut Ramon Llull.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut