Melania Trump "desafia" al seu marit en la política migratòria (Reuters)
Melania Trump "desafia" al seu marit en la política migratòria (Reuters)
Washington

Melania s'allunya del seu marit i demana un acord per no separar famílies migrants

Davant la política migratòria de Donald Trump, la seva dona diu que "detesta veure els nens separats de les seves famílies"

RedaccióActualitzat

El debat entre els partidaris de tancar fronteres i els defensors de buscar alternatives és ben viu a Europa i també als Estats Units. A les últimes hores, la primera dama nord-americana, Melania Trump, ha fet una crida perquè "es governi amb cor", en al·lusió a les famílies que es veuen obligades a separar-se a causa de la immigració.

No és gens habitual que la dona de Donald Trump parli de qüestions polítiques, però aquesta vegada ho ha fet a través de la seva cap de comunicació, Stephanie Grisham. Segons Grisham, Melania "detesta veure els nens separats de les seves famílies", un cop travessen la frontera, i demana que demòcrates i republicans arribin a un acord per reformar el sistema.

 

 

L'opinió de Melania contrasta amb la política migratòria del seu marit de separar els menors de les seves famílies a la frontera amb Mèxic. Figures destacades del partit Republicà, com ara l'exprimera dama Laura Bush, i exassessors de Trump han condemnat la separació de les famílies que entren als Estats Units de forma irregular.

Aquesta pràctica forma part de la política de tolerància zero anunciada per l'Administració Trump per lluitar contra la immigració il·legal. Més de 2.000 menors van ser separats dels seus pares en el primer mes i mig de l'entrada en vigor d'aquesta mesura. El president dels Estats Units ha fet una crida als dos partits a posar-se d'acord per reformar la llei migratòria. Els opositors, en canvi, li retreuen que és una mesura que no requereix debat parlamentari per derogar-la.

Notícia relacionada: Trump vol militaritzar la frontera amb Mèxic fins que no es construeixi el mur

Precisament, aquest dilluns les Nacions Unides han exigit als Estats Units que acabin immediatament amb la separació forçosa de nens migrants dels seus pares. L'alt comissari de l'ONU per als Drets Humans, Zeid Raad al-Hussein, ha advertit que es tracta d'un abús infantil consentit pel govern.

Zeid recorda que l'Associació Nord-americana de Pediatres ja ha qualificat de cruel la pràctica de separar els nens dels seus pares, i ha destacat que pot tenir danys irreparables i conseqüències per a tota la vida per als menors.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsMigracionsDrets humans
Anar al contingut