Medalla d'Honor del Parlament per als cossos policials i serveis d'emergència

El Parlament fa públic i extensiu el seu agraïment i reconeixement a la resta de cossos de seguretat i a tots els voluntaris

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha acordat per unanimitat concedir la Medalla d'Honor del Parlament als principals cossos de seguretat i emergències implicats en els operatius dels atemptats de Barcelona i Cambrils. El Parlament reconeix la tasca del cos dels Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergència, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils.

La concessió de la medalla l'ha feta pública la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en un comunicat en què es reconeix la dedicació, esforç i valentia del conjunt dels integrants d'aquests serveis públics.

Ciutadans demana que s'ampliï la distinció a tots els cossos de seguretat de l'estat espanyol: la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Inés Arrimadas ha insistit en "no deixar cap agent fora de la distinció, vesteixi l'uniforme que vesteixi, ja que tots s'han jugat la vida per la nostra seguretat".

Malgrat no ampliar la concessió a altres estaments, el Parlament fa públic i extensiu el seu agraïment i reconeixement a la resta de cossos de seguretat i a tots els voluntaris que van treballar per respondre als atemptats.

La concessió de la medalla, que es farà el 10 de setembre, s'ha acordat durant la reunió de la mesa del Parlament d'aquest dimarts. Una reunió en què també s'ha proposat fer un ple extraordinari divendres per fer una declaració institucional i un minut de silenci per rebutjar els atemptats. Un ple que ha de ratificar demà la junta de portaveus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut