Filadèlfia / Marta Auleda

McCain, quin McCain?

La Marta Auleda és una catalana que viu a Filadèlfia i que participarà al blog Catalans pel món, del 3cat24.cat. De moment, encara no té el seu espai habilitat, però l'actualitat ha fet que la Marta fes un post d'urgència perquè ens expliqués com ha viscut aquests dies la campanya electoral i les hores prèvies a la cita amb les urnes.

Actualitzat
Vivint a Filadèlfia i estudiant a l'Ivy League, no he conegut ningú encara que sigui pro-McCain. Tant a l'escola com al carrer el suport a Obama sembla brutalment majoritari. McCain, quin McCain?

Al centre de la ciutat les botigues i restaurants tenen pòsters d'Obama a les portes i les finestres. Fins i tot els establiments del centre més refinats s'han animat a la decoració temàtica aquesta setmana. Les cases també tenen pòsters a les finestres o banderoles, i jo mateixa en tinc una (tot i que no podré votar pas!). Als poms de les portes ens han penjat informació de com votar per Obama, i al carrer hi ha voluntaris en tauletes que t'informen o et donen propaganda a canvi d'una donació.

A la universitat cada vegada més estudiants porten pins o samarretes d'Obama. Amb tothom que parles, o bé no es defineixen o bé són demòcrates. A Wharton, el 96% dels alumnes van votar en l'última enquesta del diari de la universitat que la seva principal preocupació és l'economia... Hi ha la sensació que Obama té equip i programa per millorar la situació.

No obstant això, tothom està d'acord que, passi el que passi, serà cap a millor, perquè, pitjor que Bush, pot ser? Si fins i tot McCain ha dit públicament en els seus anuncis i eslògans de campanya que els últims vuit anys han estat insatisfactoris! El sistema presidencialista suposo que dilueix una mica la unitat republicana de cara al públic en favor de: a) ego individual o b) estratègia electoral.

Marta Auleda
Anar al contingut