Mayor Oreja diu que ETA no està "derrotada" perquè "a Catalunya el procés avança"

L'exministre de l'Interior en els governs d'Aznar es pregunta en el documental "La fi d'ETA" de TV3 com es pot donar per derrotat el projecte d'ETA quan a Catalunya el procés avança "seriosament"

RedaccióActualitzat

L'emissió del documental "La fi d'ETA" del programa Sense Ficció de TV3, ha deixat unes noves declaracions en què es compara el procés català amb la banda terrorista.

Les ha fet l'exministre de l'Interior en els governs d'Aznar, Jaime Mayor Oreja, que ha afirmat que "ningú ha derrotat ETA encara".

"No s'ha de mesurar ETA només per la força de la seva organització sinó pel seu projecte de ruptura."

Mayor Oreja ho justifica destacant de forma subtil que al País Basc tant EH Bildu com Sortu estan "avançant i són ja l'alternativa, amb aliats, a l'actual govern". I és en aquest moment quan compara ETA amb Catalunya.

"Quan a Catalunya el procés de ruptura està avançant seriosament i estan en l'avantguarda, com hem de dir que hem derrotat el projecte de ruptura d'ETA?"

El documental narra la història dels 10 anys de negociacions secretes que van contribuir al cessament definitiu dels atemptats de la banda terrorista, des de dins, amb protagonistes directes en primera persona i posades en context des de fora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut