Londres

May supera la moció de confiança i continuarà liderant el Brexit

En una votació secreta, la primera ministra britànica ha obtingut 200 vots a favor i 117 en contra

RedaccióActualitzat

La primera ministra britànica ha superat aquest vespre la moció de confiança que han impulsat membres del seu mateix partit, els tories, descontents amb l'acord del Brexit entre Londres i Brussel·les. En una votació secreta, Theresa May ha obtingut 200 vots a favor i 117 en contra. La moció, per tant, no ha prosperat. May continuarà al capdavant del govern britànic i en surt reforçada.

Poc després de guanyar la moció, la primera ministra ha afirmat que continuarà endavant amb la "feina" de materialitzar el Brexit. En una breu intervenció davant de la seva residència oficial de Downing Street, May ha reconegut que un nombre "significatiu" de diputats conservadors han votat contra ella i ha subratllat que ha "escoltat el que han expressat".

Justament aquest dijous, la primera ministra serà a Brussel·les per renegociar la qüestió de la futura frontera a l'illa d'Irlanda.

El grup parlamentari atorga, doncs, la confiança a la seva líder, que no podrà ser sotmesa a una nova moció d'aquestes característiques per part dels conservadors fins, com a mínim, d'aquí un any. En canvi, sí que es podria enfrontar a una moció de censura contra el seu govern per part de l'oposició laborista.

 

May sobreviu i continua endavant amb l'acord del Brexit

 

May al Parlament (Reuters)

 

Aquest matí, la primera ministra defensava la lluita per l'interès nacional i amenaçava els diputats dient-los que, si votaven la moció, portarien el país al caos enmig de les difícils negociacions del Brexit.

"Disputaré el vot amb tot el que pugui. Ara, un canvi de liderat al Partit Conservador posaria el futur del nostre país en risc i crearia incertesa quan menys ens ho podem permetre. Un nou líder no tindria temps de renegociar un acord de retirada i aprovar la legislació al Parlament abans del 29 de març. O sigui que el primer que faria seria prorrogar o cancel·lar l'article 50, i això retardaria o aturaria el Brexit."

 

Manifestants anti-Brexit davant del Parlament (Reuters)

 

Dilluns, May va ajornar la votació al Parlament britànic sobre l'acord del Brexit, que estava prevista per a aquest dimarts. La primera ministra britànica, Theresa May, ho va anunciar en una compareixença a la Cambra dels Comuns, davant la falta de suport.

Una decisió que va prendre després que el Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar que el Regne Unit podria revocar el Brexit de forma unilateral i davant del temor del vot contrari de bona part del seu partit.

Segons el que estableix el Tractat de la UE, el Regne Unit ha de deixar la Unió Europea el 29 de març del 2019, tant si hi ha acord com si no.

 

ARXIVAT A:
Theresa MayBrexitUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut