La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dissabte, a Brussel·les, on s'ha reunit amb els presidents del Consell Europeu i de la Comis…
La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dissabte, a Brussel·les, on s'ha reunit amb els presidents del Consell Europeu i de la Comissió Europea (EFE)

May diu a Espanya que la sobirania de Gibraltar "no ha canviat ni canviarà"

La primera ministra britànica assegura a Brussel·les que "en el futur continuarem negociant en nom de tota la família del Regne Unit"

RedaccióActualitzat

"La posició del Regne Unit sobre Gibraltar no ha canviat ni canviarà."

Així ho ha declarat la primera ministra britànica, Theresa May, a Brussel·les, abans de reunir-se amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk

"La posició del Regne Unit sobre Gibraltar no ha canviat ni canviarà. Hem negociat en nom de Gibraltar i ens hem assegurat que estiguin coberts per l'acord de retirada i pel període d'implementació.

En el futur continuarem negociant en nom de tota la família del Regne Unit i això inclou Gibraltar. Estic orgullosa que Gibraltar sigui britànic. Sempre estaré al costat de Gibraltar."

Abans, May s'havia reunit amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. La trobada, d'uns 40 minuts, ha estat més breu del que estava previst.

El portaveu en cap de la Comissió, Margaritis Schinas, ha dit que ha estat "constructiva". 

 

Aquestes dues reunions de la primera ministra britànica amb els màxims representants de la Unió Europea han tingut lloc la vigília del Consell Europeu que ha de ratificar l'acord del Brexit assolit amb el Regne Unit. 

Un acord al qual, al final, Espanya donarà suport en haver obtingut les garanties suficients sobre les futures negociacions relatives al penyal de Gibraltar.

El DUP nord-irlandès, contra l'acord

L'acord sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, de tota manera, encara no serà una realitat: aquest desembre haurà de ser ratificat pel Parlament britànic i també pel Parlament Europeu.

A Westminster, l'acord sembla que tindrà el vot en contra dels 10 diputats del DUP, el Partit Unionista Democràtic, la principal formació política d'Irlanda del Nord, que sosté Theresa May al govern. 

Així ho ha anunciat aquest dissabte Arlene Foster, líder del partit, que ha celebrat a Belfast el seu congrés anual.

Picardo compara Sánchez amb Franco

També s'ha pronunciat sobre l'acord del Brexit Fabian Picardo, ministre principal de Gibraltar.

Per una banda, ha dit que els documents esmentats per Sánchez com a garantia per Espanya en les futures negociacions amb Gibraltar no tenen cap validesa jurídica.

Picardo, d'altra banda, ha comparat l'actual president del govern espanyol amb el dictador Francisco Franco, pel que fa a l'actitud sobre Gibraltar.

"Com molta gent d'arreu del món, jo també celebro que Sánchez vulgui treure les restes del feixista general Franco del Valle de los Caídos. Però haig de dir que si continua tractant la sobirania de Gibraltar de la manera que ho ha fet avui, no està fent res més que imitar el Generalísimo. Espero que canviï de parer."

ARXIVAT A:
BrexitUnió EuropeaTheresa May
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut