May acusa els líders de la Unió Europea de faltar al respecte al Regne Unit

RedaccióActualitzat

La crisi del Brexit empitjora. Theresa May acusa els líders de la Unió Europea d'haver faltat al respecte als britànics en la cimera de dijous a Àustria i els demana una alternativa per avançar en les negociacions del Brexit.

La primera ministra britànica reclama respecte després del tracte rebut dijous a la cimera de Salzburg sobre la seva proposta en les negociacions.

May ha comparegut de forma urgent per exigir als europeus que presentin alternatives, i va marcar com a línies vermelles respectar el resultat del referèndum i la integritat territorial del Regne Unit pel que fa a Irlanda del Nord.

"He tractat la Unió Europea amb respecte i res més que això. El Regne Unit n'espera el mateix, una bona relació. El final d'aquest procés depèn d'això. En aquesta fase final de les negociacions no és acceptable rebutjar simplement les propostes de l'altra banda sense explicacions detallades ni contrapropostes."

Ha estat en un discurs televisat des de la seva residència oficial de Downing Street. May ha recalcat que prefereix un trencament abrupte amb la UE el 29 de març que un "mal acord" per al Regne Unit.

 

 

La Unió assegura que encara hi ha temps per a l'entesa, però acusa May d'intransigent. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, diu que la postura de May és "inflexible".

Brussel·les insisteix que no acceptarà cap pla que no respecti la integritat del mercat únic o posi fronteres amb Irlanda.

Theresa May assegura que continuen els preparatius per un Brexit sense acord. I mentrestant, guanya temps per al pròxim congrés del Partit Conservador.

ARXIVAT A:
BrexitUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut