Màximes desbocades amb valors de 32 ºC

Màximes desbocades amb valors de 32 ºC

Màximes desbocades amb valors de 32 ºC

Néstor Gómez Actualitzat
Mapa de temperatures màximes.

Mapa de temperatures màximes.

Dia de màniga curta al migdia. La calor intensa d'ahir va disparar el mercuri per sobre dels 30 ºC a bona part de les comarques de Tarragona.

Una massa d'aire molt càlida amb valors de 15 ºC a 850 hPa, a uns 1.500 metres aproximadament, va envair tot el país procedent d'Andalusia. El vent càlid de ponent ja va disparar els valors matinals a les Terres de l'Ebre amb mínimes de 23 ºC, valors d'estiu. Cap al migdia, va arribar el gruix de la massa d'aire càlid i va impulsar les temperatures amunt. A l'Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà, els valors al migdia eren entre 5 i 8 graus més altes que 24 hores abans, i en el cas del santuari de Núria la diferència va ser de 10 ºC respecte al dia anterior a la mateixa hora.

Les màximes van ser elevades arreu, per sobre dels 20 ºC al Pirineu i dels 30 ºC al sud del país. Les més altes van assolir els 32,1 ºC a l'Hospitalet de l'Infant.

Els cinc valors més càlids:

  • · 32,1 ºC a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • · 31,9 ºC a Aldover, Baix Ebre.
  • · 31,8 ºC a Tarragona.
  • · 31,6 ºC a Roquetes, Baix Ebre.
  • · 31,5 ºC a Tortosa.

Dades de col·laboradors:

  • · 31 ºC a Mont-roig del Camp, Baix Camp.
  • · 30 ºC a Xerta, Baix Ebre.

Quan arribarà el fred?

Si voleu un fred com el del darrer cap de setmana caldrà esperar, i molt, perquè ni a curt i a mitjà termini es veu cap fredorada. A partir dels 25, les temperatures baixaran i farà més fresca, però en cap cas s'espera un ambient fred. Les temperatures baixes es faran pregar.

Dades de: Meteocat, Meteoclimatic, col·labodadors i Aemet.